Selvudvikling
11. februar 2011

Dorthe Kollo: Mine personlige favorittter

Dorthe Kollo, der er aktuel i programserien "Toppen af poppen" på TV2, har sunget og optrådt, siden hun var barn. I dag bor hun i Bremen, hvor hun er gift med den tyske skibsreder Heiner Dettmer og lever et lykkeligt luksusliv, som hun fortæller om i SØNDAG. Her har vi bedt hende om at give sine bud på musik, der betyder noget særligt for hende.
Af: af Britta Bjerre
Dorthe Kollo

Foto: Marianne Leth

Dorthe Kollo: Her er mine favortitter

1. Lad os bare begynde med Heiners og min klassiske søndagsmusik, som vi hører til vores søndagsbrunch. Specielt indtryk gør Johan Sebastian Bachs Orchestersuite nr. 3. Da får jeg altid følelsen af at høre min far spille på sin dejlige Stradivarius-violin. Jeg mistede min far ved et automobiluheld, da han kun var 53 år gammel. Det er stadig et stort og dybt savn i mit hjerte.

2. Jeg hører også meget guitarmusik af Guitar Passion "Mario takes a walk". Den hører jeg, når jeg går mine daglige ture med min hund Bruno, også kaldet Prins Bruno.

3. Jeg lytter til gruppen Backstreet Boys og deres "As long as you love me", når jeg savner min yngste datter Jil, som bor i New York. Det var vores fælles yndlingsnummer, når vi kørte op og ned ad Sunset Boulevard i Los Angeles i min Cadillac Convertible, mens vi boede dér.

4. Sangerinden Leona Lewis er for mig en vidunderlig, spirituel sangerinde, især i sangen "Footprints ind the Sand". Den hører jeg, når jeg ligger i min liggestol på vores terrasse i vores hus på Mallorca og læser.

5. Sangeren Michael Bublé og nummeret "Home" er jeg vild med, når jeg drøner derudad i min Porsche på vej hjem til Danmark for enten at besøge min mor, min datter Nathalie eller mine veninder. Bublé har en dejlig sexet stemme.

6. Jeg er også lidt bidt af countrymusik. Særligt af gruppen Texas Lightning og nummeret "No no never". Faktisk var det det nummer, der vandt det tyske Melodi Grand Prix i 2006.

Læs også: Dorthe Kollo: Jeg fortryder mest mit ægteskab med Just

7. Når jeg savner min datter Nathalie, som bor på Frederiksberg i København, spiller jeg en af hendes sange, "After all these Years", som desværre ikke er udgivet på cd endnu. Jeg håber, hun får chancen for at udgive en ny cd i løbet af 2011.

8. Til min elskede mand har jeg selv udgivet en cd med titelmelodien "For din skyld", som er en meget smuk ballade. Men jeg har også indspillet en sang, atter en ballade, der hedder "Und dann auf einmal war es Liebe", som faktisk handler om ham. Den synger jeg tit, når vi er til private vennefester.

9. Jeg er vild med Erann DD og hans indspilning af "I wanna wake up with you". Det var jeg allerede før, vi lavede "Toppen af poppen" sammen i Mexico.

10. Til mine favoritsangerinder hører også Celine Dion med "I'll always love you" og Mariah Carey i duet med Luther Vandross i "Endless Love". Ja, det er nok tydeligt for enhver, at jeg rigtigt godt kan lide kærlighedssange!!!

Læs også:

Sisse Fisker tilbage på fuldtid

Kirsten Vaupel: sådan mødtes vi

Læs mere om:

Læs også