Selvudvikling
4. september 2015

Mette Jacobsen: Godt at jeg ikke længere inhalerer al den klor!

Hun nåede langt som svømmer på eliteplan, men det havde også sine omkostninger. Her fortæller Mette Jacobsen om at prioritere sundhed i hverdagen.
Af: af Rikke Hast, redigeret af Louise Aarkrog
https://imgix.femina.dk/media/article/mettejacobsen-primaer.jpg

Anja Steensig har en lav stresstærskel – læs, hvad hun mener med det her

Det sundeste valg, jeg har truffet?

– Nu har jeg jo svømmet på eliteplan i mange år, og det kan man ikke sige er sundt for kroppen. For det slider og er hårdt. Men da jeg holdt op som konkurrencesvømmer i 2006, besluttede jeg at blive ved med at dyrke sport, og det tror jeg er et meget sundt valg, siger hun til SØNDAG.

Grundvilkår at døtrene skal svømme

Mette løber flere gange om ugen, gerne i skovene omkring Birkerød, hvor hun bor sammen med sine to døtre og sin kæreste. Desuden svømmer hun fortsat. Naturligvis. Og så har hun lært sine døtre glæden ved det våde element, den ældste på syv år er oven i købet blevet så god, at hun går til udspring.

– For mig var det et grundvilkår, at mine piger skulle lære at svømme. Den yngste på fem år får stadig lidt hjælp, men de er begge glade for vandet og færdes trygt i det, fortæller Mette, der også giver privat svømmeundervisning i sin egen svømmeskole og arbejder som fysioterapeut.

– Svømning har den store fordel, at det er en motionsform, der ikke belaster vores led på samme hårde måde som f.eks. løb. Derfor kan man have stor glæde af svømning som bevægelsesform, til man kommer højt op i alderen, siger hun til SØNDAG.

Gun-Britt: Jeg har været overvægtig! Læs det ærlige interview lige her

Motion til maden

For Mette er motion en fuldstændig integreret del af hendes livsstil – noget, der binder arbejde og fritid sammen. Hun fortæller, at hun sagtens kan finde på at sætte en gryde mad over derhjemme for så lige at lave planken på gulvet i den tid, det tager, før gryden kommer i kog.

– Vi lever sundt hjemme og forsøger at træffe sunde valg også mht. fødevarekvalitet. Vi er som sådan ret afslappede, men der er forskel på hverdage og festlige lejligheder.

Charlotte Fich har aldrig været på slankekur – hun sværger til en anden løsning. Læs om den her

Man kan da ikke nøjes med et lille stykke

– Vi spiser overvejende økologisk, og jeg er ikke til slik og den slags. E-numre er jeg heller ikke så vild med, til gengæld er jeg meget glad for mørk chokolade og kan slet ikke forstå, når andre siger, at så kan man nøjes med et lille stykke pga. den intense smag. Jeg kan sagtens spise meget af det. I øvrigt har jeg lært mine smagsløg at kunne lide mørk chokolade, tidligere foretrak jeg lys. Men så begyndte jeg at spise mørk chokolade og blev ved med det, og nu elsker jeg det, siger hun til SØNDAG.

Endelig styr på astmaen

Efter Mette er holdt op med at svømme på eliteplan, har hun fået fuldstændig styr på den astma, hun af og til døjede med som svømmer.

– Min lungefunktion er nedsat som følge af min astma, men jeg er medicinfri, og jeg kan mærke på min krop, at den har det så godt med, at jeg ikke længere inhalerer klor fra svømmebassiner i samme mængder, og at mit immunforsvar er blevet bedre, efter jeg stoppede på eliteplan.

Læs mere om:

Læs også