Selvudvikling
22. juni 2015

Susanne Storm: Jeg går ikke længere op i at please alle omkring mig

Skuespiller Susanne Storm var i mange år en pleaser, men har i dag lært at tænke på sig selv og mærke efter, hvad hun selv har lyst til.
Af: af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen
https://imgix.femina.dk/media/article/susanne-primaer.jpg

Ulla Essendrop: Jeg kan hverken svømme eller lave mad – læs interviewet her

Dejligt at være 45

Egentlig synes Susanne Storm, at det er dejligt at være blevet 45.

Som ung havde hun en idé om, at hun på det her tidspunkt ville have fået styr på alt. Helt sådan er det ikke gået. Heldigvis. Ellers ville livet også være kedeligt. Men hun har fået ret meget styr på sig selv.

– Jeg går ikke længere op i at please alle omkring mig. Det brændende ønske om at høre til og blive accepteret er faldet til ro. I dag er det vigtigste, at jeg selv er tilfreds og har det godt med mine nærmeste. Og så er jeg blevet meget bedre til at mærke, hvad jeg vil, siger hun til SØNDAG.

Susanne Bier mener selv at hun er verdens dårligste husmor – læs hvorfor på søndag.dk

Tiden op til skilsmissen var rædselsfuld

Når hun ærligt kan sige, at hun i dag er et godt sted i livet, skyldes det ikke mindst den udvikling, hun gennemgik efter sin skilsmisse for fem år siden.

På en eller anden måde gled hun og ekskæresten fra hinanden i løbet af de år, hvor de havde travlt med at opbygge en familie og samtidig holde gang i karrieren.

Selve skilsmissen husker hun ikke som så slem, men tiden op til var rædselsfuld.

– Sådan et opbrud begynder jo med, at man langsomt mærker, at der kommer mere og mere afstand, og at man ikke længere orker at række ud efter hinanden. Ingen af os turde sige: »Hej, det er i den her retning, jeg vil nu, vil du med mig?«. Vi troede ikke på, at det nyttede, siger hun til SØNDAG.

Turde ikke bryde pga. børnene

Langsomt spidsede krisen til og gjorde, at parret ikke magtede at bruge de små åbninger, der sikkert var. Men samtidig turde de heller ikke bryde op endnu på grund af børnene, som de følte havde krav på dem begge to.

– Måske var vi heller ikke parate til at indrømme, at det var kommet dertil efter 14 år. Vi var bange for at tage en for drastisk beslutning. I hvert fald gik vi rundt i et dødvande utroligt længe, og det sugede alle kræfter ud af os begge to.

Ditte Hansen vågner af og til om natten og sveder af skam. Hvorfor hun gør det kan du læse lige her

Kigge indad

I de seneste fem år har hun nydt at være sig selv og kunne gøre tingene, som hun vil.

– Efter skilsmissen havde jeg også brug for at kigge indad, gå i terapi og arbejde med mig selv. Finde ud af, hvem jeg nu var, hvor mine grænser gik, hvad der gjorde mig glad, og hvad der gjorde mig ked af det. Også i forhold til børnene og alle de udfordringer, der var med dem i forbindelse med skilsmissen, siger hun til SØNDAG.

Havde ”pippet” i mange år

Hun fandt ud af, at hun i mange år bare havde »pippet«, som hun kalder det, uden rigtig at turde stå fast på sine meninger.

– Jeg er den type, der prioriterer den gode energi og stemning utrolig højt. Det er en god kvalitet, men tit har det spændt ben for, at jeg kunne holde fast i, hvad jeg ville. Efterhånden har jeg lært, at det ikke er så farligt at beslutte noget, der går imod det, andre vil. Jeg er blevet stærkere og meget bedre til at træffe mine egne valg. Egentlig er det jo ikke så farligt. Hvad så, om jeg tager fejl, så må jeg bare tage en ny beslutning. Den erkendelse har gjort mit liv meget mere dynamisk og sjovere, siger hun til SØNDAG.

Læs mere om:

Læs også