Julie Steincke: Jeg måtte vende rundt på rækkefølgen
foto: All Over Press
Julie Steincke fik et år. Og tre procents chance.
Et år at forsøge i. Tre procents chance for at lykkes med det. Det var sådan, hendes odds lå udredt foran hende, da lægerne havde talt. Både hendes egen læge og dem, hun havde opsøgt i London for at få en second opinion.
Det var også netop en læge, der skar hendes situation ud i pap, da han sagde lige ud, at hvis den drøm, hun altid havde haft om et liv med mand og børn, skulle have en chance for at gå i opfyldelse, kunne hun ikke vente længere: - Du må gøre op med dig selv: Hvad er det, du vil, sagde lægen. - Hvis du vil have mand og børn, må du ændre på rækkefølgen. Og du er nødt til at begynde med det, der haster mest!
Og som Julie selv siger det: – Budskabet var ikke til at misforstå. Jeg måtte vende rundt på rækkefølgen.
Læs også tidligere interview med Julie: Kæmpede med ordblindhed
Første gang udenfor Broadway og West End
Julie Steincke, 41, musicalstjernen, der vendte hjem til Danmark som 29-årig efter at have boet i England det meste af sit liv med danske forældre og en storesøster, er lige nu aktuel i julemusicalen "Elf" i Tivoli i København.
Musicalen, der har premiere i Tivolis Koncertsal den 23. november, er en familieforestilling for store og små. Den er baseret på julefilmen "Elf", som siden den blev et biografhit tilbage i 90'erne, er blevet lidt af en juleklassiker. Som musical har "Elf" fejret sin sejrsgang på de store musicalscener på Broadway og West End, men det er første gang, at den kan opleves udenfor USA og England.
For Julie selv er der en særlig og sød symbolik i, at hun medvirker i netop "Elf" - i rollen som stedmor Mille. For "Elf" handler om at høre til, om familiebånd, om at huske, hvad julen, og livet, går ud på.
- Og så gør det jo ikke noget, at vi husker at minde hinanden om, at mirakler sker, som hun siger.
For ja, Julie føler det som et mirakel, at hun i dag kan sidde her totalt lykkelig og være mor til en dreng på halvandet år. Også selv om hun godt ved, at det var kombinationen af lægekundskab og venskab, der fik miraklet til at ske.
Gode råd: Kærligheden - sådan griber du den
Gav slip på Mr. Right
Julie fulgte nemlig lægens råd og satte alt ind på at blive mor. Og faderen til hendes barn blev ikke hendes tidligere kæreste igennem næsten ti år, men hendes nære ven, skuespillerkollegaen Henrik Lund.
Det paradoksale var, at Julie faktisk forlængst havde fundet prinsen på den hvide hest, og han var vitterlig ”Mr. Right”, en flot, dejlig mand, som ganske vist blev boende i London, da hun rejste til Danmark. De fik fløjet en del mellem London og København og forsøgte også igennem de sidste fire år af deres ni år sammen at time deres stævnemøder efter hendes hormoncyklus, inden hun indså, at han ville være mere ”Mr. Right” for en anden.
– Han havde nogle andre prioriteter. Da det kom til stykket, betød det at få et barn ikke lige så meget for ham, som det betød for mig. Vi elskede hinanden. Men jeg elskede ham højt nok til at give slip. Man skal ikke trække sine egne drømme ned over hovedet på andre. Og da slet ikke ned over den, man elsker. I dag har han en anden partner. Jeg har min søn Storm. Og vi respekterer hinandens valg. Det, synes jeg egentlig, er ret smukt, siger hun.
Test: Tjek om dit ægteskab vil holde hele livet
Lad vær at dømme!
Julie er langt fra den eneste kvinde på vej mod de 40, der pludselig opdager, at tiden er ved løbe fra hende, når det handler om at få børn. Og selv om hun selv har mødt stor forståelse og accept for sin beslutning, synes hun også, hun ser og kan læse rundt omkring, at der også er andre reaktioner. F.eks. læste hun i Daily Mail en klumme skrevet af en karrierekvinde på 38, der fortalte om at få frosset æg ned, indtil hun mødte den mand, der skulle være far til hendes børn, og artiklen gjorde hende trist.
– Det var ikke så meget selve klummen, det var kommentarerne bagefter på nettet, der ramte mig. ”Frustreret kælling”, ”Forkælet...”, ”For kræsen...” Hold op, folk havde travlt. Men jeg ville ønske, vi kunne lade være med at være så hurtige til at dømme hinanden, bedømme og fordømme. For hvad ved vi egentlig?
– Jeg havde forsøgt at få børn i årevis. Men ingen kunne vide, ikke engang jeg selv, at jeg pludselig skulle stå med den besked, at min ægreserve var foruroligende lav, og at dét måske har været tilfældet længe, også længe inden min alder begyndte at spille ind. Så jeg mener bare, lad os ikke dømme hinanden!
Vigga Bro: Lad vær at dømme andre ud fra deres vægt
VILLE have en far
Julie havde besluttet, at hun ikke ville have en anonym donor.
- Jeg VILLE have en far til mit barn, siger hun, - og ud over, at jeg kender Henrik som en dejlig ven, havde jeg også set, hvor god en far, han er for den datter, han har. Det er bare lykken, at jeg har fået lov at få barn med min bedste ven.
– Jeg er enlig mor, men Henrik er meget til stede i Storms liv. Han var også med til fødslen. Det ville han. Han var der sammen med min mor. Når jeg ser på os i dag, ser jeg os som venner – og som et glad, skilt par. Og det fungerer.
Holdt det hemmeligt
Julie formåede at holde sin graviditet hemmelig for pressen. En lille klike af venner vidste besked, men de forstod at holde mund. Så da hun efter fødslen slap den glædelige nyhed løs på de sociale medier, var det noget af en bombe.
– Det var ikke for at gøre mig interessant og Hollywood-agtig. Men igen... I Danmark har vi en mening om alt og alle. Og det kan være barskt at stå model til. Det var for at beskytte mig selv og mit barn mod alverdens støj udefra. Når man lykkes med at blive gravid med de odds, jeg havde, så passer man på.
Når nu Julie måtte vende rundt på rækkefølgen, må spørgsmålet selvfølgelig også være, hvad hun tænker om det med mand og bryllup og fremtiden?
– Jeg ville elske, at der kom en mand ind i mit liv. Men jeg leder ikke efter en, jeg bare kan hygge mig med. Jeg vil gerne have en partner. Men jeg nægter at have travlt!
Læs hele interviewet med Julie Steincke i ugens SØNDAG.