Mad
1. marts 2018Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi
Top din suppe med små sprøde tern af grillosten. Her får du opskriften på krydret gulerodssuppe med sprød halloumi
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi
Tid: 25 minutter Antal personer: 4-6 DET SKAL DU BRUGE ½ kg gulerødder 1 spsk. smør til stegning 2 løg 3 fed hvidløg 4-5 cm frisk ingefær 1 tsk. spidskommen 1 tsk. stødt koriander 1 tsk. røget paprika 1 knsp. cayennepeber 1 l hønsebouillon salt og friskkværnet peber 1 tsk. honning TIL SERVERING 50 g mandler 250 g halloumi 1 tsk. olie til stegning kerner af ½ granatæble 1 bundt bredbladet persille græsk yoghurt
PRØV OGSÅ: Gulerodssuppe med sprød chorizo
Opskrift - sådan laver du krydret gulerodssuppe med sprød halloumi
1. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg dem i smør i en gryde. Pil og hak løget groft. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødder og krydderier, indtil løgene bliver klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre. Blend suppen i en blender, til den får en cremet konsistens (blend alternativt suppen i gryden med en stavblender). Smag til med salt, peber og honning. 2. SERVERING: Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Skær halloumi i mundrette tern, og rist dem i lidt olie på en pande, til de bliver gyldne og sprøde. Skyl og hak persillen. Top suppen med mandler, halloumi, granatæblekerner, persille og yoghurt.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Gnocchi-pande med bolognese – Få opskriften her
Onsdag: Mørbradgryde med rodfrugtmos – Få opskriften her
Torsdag: Kyllingelår med ternet butternutsquash – Få opskriften her
Fredag: Torsk med rødbedesalat, gedeost og dijondressing – Få opskriften her