Mad
29. marts 2012

Linsesuppe med søde kartofler

Ugens mandagsopskrift er linsesuppe med søde kartofler. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/f723f074342147f694c2831cb5ae15f8.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Jeg elsker fyldige supper, gerne jævnet med linser. Har du ikke røde, så brug gule.

300 g søde kartofler
olivenolie
2 spsk. hakket ingefær
2 stilke bladselleri, hakket
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 dl røde linser
8-10 dl grøntsagsbouillon
salt
1-2 spsk. citronsaft

ENDVIDERE:
1 spsk. ingefær i julienne
rød chilipeber i julienne, efter smag
lidt plukket persille
evt. groft brød

Skræl kartoflerne, og skær dem i små terninger. Sauter dem i olivenolie i en stor gryde. De skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 6-8 minutter. Kom ingefær, bladselleri, løg og hvidløg ved, og lad det sautere i yderligere 1 minut. Skyl linserne, og kom dem i gryden. Tilsæt bouillonen, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller til det hele er helt mørt. Rør undervejs, og spæd evt. med lidt mere bouillon. Smag til med salt og lidt citronsaft.
Servér suppen toppet med ingefær, chili og persille, og giv evt. brød til.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/def3498c47bf4c678637a7e9a77ada23.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/4977e7a8199c41fcada898e99adf66ab.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/33226b8f680f48679637e80962037c7a.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/2a7adbe4f6134063a72d9ed4ad83f294.jpg

Læs også