Linsesuppe med søde kartofler
Foto: Anders Schønnemann
Jeg elsker fyldige supper, gerne jævnet med linser. Har du ikke røde, så brug gule.
300 g søde kartofler
olivenolie
2 spsk. hakket ingefær
2 stilke bladselleri, hakket
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 dl røde linser
8-10 dl grøntsagsbouillon
salt
1-2 spsk. citronsaft
ENDVIDERE:
1 spsk. ingefær i julienne
rød chilipeber i julienne, efter smag
lidt plukket persille
evt. groft brød
Skræl kartoflerne, og skær dem i små terninger. Sauter dem i olivenolie i en stor gryde. De skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 6-8 minutter. Kom ingefær, bladselleri, løg og hvidløg ved, og lad det sautere i yderligere 1 minut. Skyl linserne, og kom dem i gryden. Tilsæt bouillonen, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller til det hele er helt mørt. Rør undervejs, og spæd evt. med lidt mere bouillon. Smag til med salt og lidt citronsaft.
Servér suppen toppet med ingefær, chili og persille, og giv evt. brød til.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER