1. Tænd ovnen på 175°. Dæk bunden af et stort ovnfast fad med 2 store stykker bagepapir. Sørg for, at bagepapiret stikker ud over kanterne, så du senere kan samle det over lammekøllen. Skrub eller skræl kartofler, og skær dem i grove stykker. Læg dem på bagepapiret. Pil rødløg, og skær dem i både. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove skiver. Skyl og halvér tomaterne. Læg alle grøntsagerne ned til kartoflerne. 2. KANELMARINADE: Pil og pres hvidløg, og riv skallen, og pres saften af citronen. Bland det sammen med de resterende ingredienser. 3. Hæld 1 spsk. kanelmarinade over lammekøllen, og gnid den ind i kødet. Dup kødet tørt med fedtsugende papir, og prik huller i kødet med en skarp kniv. Gnid den resterende marinade godt ind i kødet og hullerne. Læg derefter lammekøllen oven på grøntsagerne, og hæld hvidvin i bunden af fadet. Pak kød og grøntsager sammen med bagepapir og kødnåle eller kødsnor. Sæt fadet i ovnen i 2 timer. Tag det ud, og pak bagepapiret op. Skru ovnen op på 250°, og bag lammekøllen i yderligere 15 minutter, indtil den er gylden. 4. SERVERING: Smuldr feta over fadet. Servér med skyllet rucola til. TIP: Kleftiko er en græsk ret med lammekød, som skal langtidssimre. Det kræver tålmodighed, men giver ultramørt kød, der nærmest smelter på tungen. Få indkøbslisten til hele ugen her
Læs mere om: