De tørrede kikærter skal stå i blød i 20 timer. Køber du kikærter på dåse, kan de hældes direkte i retten uden at sættes i blød. 1. Sæt kikærterne i blød i en stor skål med vand i 20 timer i køleskabet. Skyl og afdryp dem i en sigte. Tænd ovnen på 190°. Pil og hak løg. Pres hvidløg. Skræl kartoflerne, og riv dem fint. Skyl persillen. Blend løg, hvidløg og kartofler sammen med kikærter, persille, citronsaft, tahin, spidskommen, salt og bagepulver i en foodprocessor, så du får en grov dej. Fugt hænderne med olie, og form bøffer af dejen. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg bøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. 2. TAHINDRESSING: Rør presset hvidløg sammen med tahin, honning, citronsaft, salt og peber. Rør gradvist vand i, til konsistensen bliver flydende. Smag dressingen til, så den er både salt, sød og syrlig. 3. SERVERING: Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Skyl og pluk salaten. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Lun burgerbollerne, og fyld dem med løg, salat, falafelbøf og tahindressing. Få indkøbslisten til hele ugen her
Læs mere om: