Mad
6. juli 2018

Gæstemiddag: Invitér gæster til grillaften

Vil du gerne tage dine grillfærdigheder til det næste niveau, kan du imponere dine gæster med en dejlig trerettersmenu, der sender de sædvanlige hotdogs til tælling.
Af: Timm Vladimir
Gæstemiddag: Invitér gæster til grillaften

Foto: Columbus Leth

3 LÆKRE GRILLRETTER

Alle opskrifterne er til 4 personer

Forret: Grillet spidskål med syrnet fløde og rejer (30 min)

https://imgix.femina.dk/1826-gaestemad-1.jpg
DET SKAL DU BRUGE1 lille sommerspidskål2 spsk. olivenolie til stegning125 g hindbær1 håndfuld dild og brøndkarse150 g rejer SYRNET FLØDE1½ dl piskefløde1 citron1 tsk. dijonsennep1 tsk. honningsalt og friskkværnet peber SÅDAN GØR DU1. Fjern de yderste blade på spidskålen, og del den i kvarter. Pensl med olie, og steg dem på alle sider på en varm havegrill.2. SYRNET FLØDE: Rør fløde sammen med citronsaft, sennep, honning, salt og peber. Lad dressingen trække i 10 minutter, og hæld den over den grillede spidskål.3. SERVERING: Fordel hindbær og krydderurter over spidskålen. Top med rejer, og servér straks.
Hovedret: Helleflyndersteaks med dildkartofler (30 min)
https://imgix.femina.dk/1826-gaestemad-2.jpg
DET SKAL DU BRUGE4 helleflyndersteaks (a 150-200 g) 2 spsk. olivenoliesalt og friskkværnet peber1 bundt citrontimian50 g smør DILDKARTOFLER650 g små kartoflersalt1 bundt dild2 spsk. olivenoliesaft og skal af 1 usprøjtet citron TIL SERVERINGgrøn salat SÅDAN GØR DU1. Pensl helleflyndersteakene med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem ved høj varme på havegrillen i 1-2 minutter. Læg citrontimian i et ovnfast fad, og fordel smør i tern over. Læg steakene ovenpå og lad dem stege færdige ved indirekte varme i ca. 10 minutter.2. DILDKARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand med dild-stilke. Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med olie, fintrevet citronskal, citronsaft og finthakkede dildtoppe.3. SERVERING: Servér helleflyndersteaks med dildkartofler og en grøn salat.
French toast med jordbær og fløde (20 min)
https://imgix.femina.dk/1826-gaestemad-3.jpg
DET SKAL DU BRUGE4 skiver hvedebrød1 æg1 dl mælk5 spsk. rørsukker TIL SERVERING400 g jordbær2½ dl piskeflødecitronverbena eller mynte SÅDAN GØR DU1. Vend brødet i en blanding af æg, mælk og 1 spsk. rørsukker. Drys det resterende sukker over brødene, og grill dem ved høj varme på en havegrill, så sukkeret karamelliserer (du kan også stege dem i smør på en pande og brænde sukkeret med en lille creme brulé-brænder).2. SERVERING: Rens jordbærrene, og skær dem i kvarter. Pisk fløden til skum. Servér de lune french toast med jordbær, flødeskum og citronverbena eller mynte.

PRØV OGSÅ: Flere gode grillretter til gæster

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs mere om:

Læs også