Indisk lammecurry på grå tallerken på rustikt plankebord.
Aftensmad

Indisk lammecurry med cashewnødder

2. maj 2019(Opdateret 02.05.19)
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Denne curry er fyldt med kraftige krydderier og er samtidig dejlig mild og cremet. Her får du opskriften på indisk lammecurry med cashewnødder
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g skært lammekød
  • 75 g cashewnødder
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 stort løg
  • 1 spsk. kokosolie til stegning
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 spsk. karry
  • salt og peber
  • 500 g søde kartofler
  • 2 dl vand
  • ½ limefrugt

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk koriander
  • naanbrød

Opskrift - sådan laver du indisk lammecurry med cashewnødder

1. Hæld kogende vand over cashewnødderne i en skål, og lad dem trække i mindst 1 time. Si vandet fra, og blend de udblødte cashewnødder med tomatpuré, kokosmælk og yoghurt i en foodprocessor til en helt glat og cremet masse (nødderne skal være helt opløst). Pil og hak løget, og steg det i kokosolie i en gryde. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele på den fine side af et rivejern. Lad det stege med i gryden i et par minutter sammen med karrypasta. Tilsæt lammekød, garam masala og karrypulver. Krydr godt med salt og peber, og brun kødet. Skrub eller skræl søde kartofler, og læg dem i gryden. Hæld vand i gryden, og rør rundt, så krydderierne fra bunden af gryden løsner sig. Tilsæt den blendede cashewnøddeblanding, og bring retten i kog. Lad den simre i 30 minutter, til lammekød og søde kartofler er møre. Smag til med friskpresset limesaft.

2. SERVERING: Servér lammecurry med koriander og lunede naanbrød.

TIP: Curry’en kan også tilberedes med oksekød, kylling eller den indiske ost paneer.

Se flere opskrifter med lam her.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs mere om:

Læs også