Østers med brunet smør og citron
Foto: Anders Schønnemann
Ja, det er jo meget forskelligt, hvor mange østers folk spiser. Disse er tænkt som en lille snack, når gæsterne kommer, så jeg vil beregne mindst 2-3 stykker.
(6 personer)
12-18 østers, gerne flere
masser af is
50 g smør
citronbåde
knust is til servering
Åben østerserne, og anret dem på et fad med is.
Smelt smørret, og lad det brune. Smag på det - det må selvfølgelig ikke smage brændt, men blot være brunet, så det dufter og smager af nødder. Servér østers på is med citron og brunet smør til.
TIP: Hvis du ikke er super ferm til at åbne østers, kan du sætte det hele frem og
De smukke granatæbler har en fantastisk farve. Servér disse tøsebobler som velkomst til dine gæster.
2 granatæbler
1 dl sukker
1 spsk. citronsaft
2 spsk. vand
ENDVIDERE:
1 flaske tørre bobler, f.eks. Nicolas Feuillatte Rosé eller Cava Rosé
Del granatæblerne i kvarter, og "vrid" kernerne ud. Gør det over en kasserolle, så saften ikke går til spilde. Kassér skallen og de hvide hinder. Kom sukker, citronsaft og vand i kasserollen, og lad det simre stille og roligt i ca. 10 minutter, eller til siruppen er lidt tyk. Si siruppen, og sæt den koldt. Den skal være næsten lige så tyk som flydende honning.
Kom ca. 1 spsk. sirup i 6 champagneglas. Fyld op med iskolde bobler, og servér straks. Rør rundt, inden du nyder.
TIP: Siruppen kan laves i op til 1 uge før brug og opbevares i køleskab
FLERE OPSKRIFTER
letrimmet torskTournedos med
snitsel-crumble og
jordskokkecremeOst med portvins-
pærer