Vesterhavsost med nødder i sirup
Foto: Lars Ranek
Vesterhavsost med nødder i sirup
Disse delikate nødder kan holde sig i flere uger, bare de står et køligt sted. Brug dem til ost, eller servér dem til is eller pandekager.
Det skal du bruge:
200 g hasselnødder
1½ dl agavesirup eller akaciehonning
Vesterhavsost (fås hos ostehandleren eller i Irma)
ENDVIDERE:
1 stk. ½-liters patentglas eller flere små (husk at skolde og skylle med Atamon)
Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir. Rist dem i en 200° varm ovn i 5 minutter. Kom nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem godt imod hinanden, så skallerne falder af. Kom nødderne i glas, hæld sirup på, og server nødderne til osten.
FLERE OPSKRIFTER
Sukkersaltet laks
med koriander og
fennikelfrø Salat med røget
andebryst, figner,
valnødder og pærer Groft hvedebrød