Sukkersaltet laks med koriander og fennikelfrø
Foto: Lars Ranek
Én eller to tynde skiver laks serveret sammen med den sprøde salat og lidt ristet rugbrød er en let og lækker forret.
(6 personer)
600 g fersk laks i et helt stykke
(bestilles hos din lokale fiskehandler)
2 spsk. sukker
2 spsk. salt
KRYDDERIER:
2 spsk. korianderfrø
2 spsk. fennikelfrø
citronpeber
SENNEPSVINAIGRETTE:
3 spsk. grovkornet peber
1 spsk. sherryvineddike
6 spsk. olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
lidt sukker
FENNIKELSALAT MED ÆBLE:
1 lille fennikel skåret i helt
tynde skiver, på langs
2 røde æbler, skåret i tynde både
PYNT:
1 lille bundt kørvel
TILBEHØR:
6 skiver ristet rugbrød
Læg laksen i et fad med kant. Drys med sukker og salt, og lad laksen stå i køleskabet i minimum 10 timer.
Mal koriander- og fennikelfrø i en morter, og fordel dem over laksen. Drys med citronpeber, og stil laksen tilbage i køleskabet i minimum 8 timer.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og smag til med salt og sukker. Vend fennikel og æble i vinaigretten.
Skær laksen i tynde skiver (uden skind), og servér den med lidt fennikelsalat pyntet med kørvel. Giv ristet rugbrød til.
FLERE OPSKRIFTER