Mad
3. oktober 2011

Muffins med gulerod og squash

Kagerne er krydret med ingefær, nelliker og lidt kanel, som smager skønt sammen med squash og gulerod, og så er det jo næsten sundt. Servér kagerne med en lidt syrlig topping
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/a679c6cd345a4ed88dc2e9dbb8a1c4d0.jpg

Foto: Lars Ranek

(12 stk.)
250 g mørk farin
2 dl solsikkeolie
4 hele æg
125 g fintrevet gulerod
100 g fintrevet squash
1 meget moden banan, moset
450 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødte nelliker
1 tsk. kanel

TOPPING:
400 ml græsk yoghurt 10 %
8-10 spsk. flormelis
korn af 1 god vaniljestang

Pisk farin og olie godt sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt, til du har en lys, cremet masse. Bland gulerod, squash og banan i dejen. Sigt hvedemel, bagepulver, salt, natron, ingefær, nelliker og kanel sammen, og vend det i dejen. Fordel dejen i 12 smurte muffinforme. Bag kagerne i en 200° varm ovn i 15 minutter.
Lad kagerne køle let af på en rist. Rør ingredienserne til toppingen sammen, og kom en skefuld på hver af kagerne.

Prøv også: Chokolademousse med sukkerristede pistacienødder>>

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b0c9f5501b80410494143c941faceb0b.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs mere om:

Læs også