fiskefrikadeller opskrift
Aftensmad

Fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat

7. juli 2021(Opdateret 07.07.21)
Af: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
I denne uge sætter vi fuld fokus på de sunde rodfrugter. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat
4 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 400 g lyssej
  • 400 g torsk
  • 200 g røget laks
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1½ dl piskefløde
  • smør + olie til stegning

Søde kartoffelfritter

  • 200 g søde kartofler
  • olie
  • salt og friskkværnet peber

Tomatsalat

  • 3 modne bøftomater
  • 1 kugle frisk mozzarella, 150-200 g
  • 3 skalotteløg
  • frisk basilikum
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat

  1. Søde kartoffelfritter: Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
  2. Læg dem i et ovnfast fad. Dryp med lidt olie, og drys med salt og peber.
  3. Bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter, til de er møre.
  4. Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på et fad.
  5. Skær mozzarella i skiver, og læg dem oven på tomaterne.
  6. Pil og hak skalotteløg, og drys dem over tomaterne.
  7. Pynt med basilikumblade. Dryp med olie og eddike, og krydr med salt og peber.
  8. Blend lyssej, torsk og laks med salt og peber i en foodprocessor.
  9. Tilsæt æg, mel og fløde, og blend lidt mere. Form farsen til små frikadeller med 2 spiseskeer.
  10. Steg dem i smør og olie på en pande i 2-3 minutter på hver side.
  11. Servér friskefrikadellerne med søde kartoffelfritter og tomatsalat til.

Læs også