Risottoris er korte, buttede ris, der suger meget væde, og som samtidig beholder deres faste kerne (køb dem i velassorterede supermarkeder).
Risotto: Skyl risene i koldt vand i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl bladselleri, og skær den i små tern. Rens champignonerne, og hak dem groft. Riv parmesanosten fint. Varm bouillonen op til kogepunktet, og hold den varm. Rist champignonerne i lidt olie på en pande i 5 minutter. Tag dem af panden. Varm resten af olien op i en tykbundet gryde, og steg løg, hvidløg og bladselleri, uden at det tager farve. Tilsæt risene og halvdelen af champignonerne, og rør kort. Hæld vin på, og lad det koge næsten helt væk. Tilsæt den varme bouillon, lidt ad gangen, og rør, til den er opsuget. Gentag, til risene er møre, men stadig har bid. Det tager ca. 18 minutter. Vend gorgonzola, parmesan og resten af champignonerne i risotto. Smag risotto til med salt, peber og evt. hakket persille. Servér risotto med et drys karse.
Læs mere om: