Dette er min to go-opskrift, når jeg ønsker et vegetarisk alternativ til bøffen i min burger. Linsebøffen får en perfekt konsistens, og svampe og parmesan sørger for, at den er fyldt med umami-smag. Her får du opskriften på linseburger med chilimayo
4 personer
Tid i alt 40 min
Det skal du bruge
2 løg
3 fed hvidløg
250 g champignoner
1 spsk. olivenolie til stegning
1 dl finvalsede havregryn
2 dåser grønne linser
30 g fintrevet parmesan
1 håndfuld persille
salt og friskkværnet peber
Chilimayo
1 fed hvidløg
1 dl god mayonnaise
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. tørrede chiliflager
salt
Til servering
8 ciabattaboller eller fuldkornsburgerboller
2 gulerødder
1 agurk
1 rødløg
spirer, f.eks. rødbedespirer
salat, f.eks. frillice
Linseburger med chilimayo
Linsebøffer: Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løgene fint. Pres hvidløget. Rens svampene, og skær dem i små tern. Steg løg og svampe gyldne i olie på en pande.
Kom det i en skål, og tilsæt havregryn, drænede linser, parmesan, grofthakket persille, salt og peber.
Brug en stavblender til at blende skålens indhold let sammen, indtil det kan røres sammen til en grov linsefars.
Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg bøfferne i ovnen i 20 minutter, til de er faste og gyldne.
Chilimayo: Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, hvidvinseddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.
Severing: Lun bollerne i ovnen sammen med linsebøfferne i de sidste 5 minutter. Skræl guleroden, og brug en kartoffelskræller til at høvle lange, brede strimler. Skær agurk og rødløg i skiver. Skyl spirer og salatblade.
Anret det hele på fade og i skåle, så hver især kan samle sin egen burger ved bordet.
TIP: Linsefarsen kan også bruges til at lave små ”kødboller” og serveres i tomatsauce til pasta.