Stegte sild med fennikel og æblesalat
Foto: Anders Schønnemann
300 g sildefileter
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
salt og peber
rugmel
olie til stegning
flagesalt
ENDVIDERE:
1 spsk. flydende honning
saft af 1 citron
1 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
1 fennikel i tynde skiver
1 æble i tynde skiver
100 g rucola
1 rødløg i tynde skiver
TILBEHØR:
500 g kogte kartofler
koldt smør
Tjek sildefileterne for store ben, og klip finnerne af. Rør sennep og honning sammen, og fordel det på kødsiden af fiskene. Krydr med salt og peber, og luk dem sammen. Vend dem i mel, og steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande. Krydr med flagesalt.
Rør imens honning, citronsaft, eddike og olivenolie sammen. Vend fennikel, æble, rucola og rødløg med dressingen, og smag salaten til med salt.
Servér straks stegte sild med fennikelsalat og kartofler med koldt smør.
Opskriften er til 2 personer.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER