1. Lammekølle: Brun lammekøllen på alle sider i lidt olie på en stor pande. Læg den i en ovnfast fad, og hæld rødvin og fond ved. Krydr med salt, peber, timian og halverede hvidløgsfed. Læg alufolie over, så det slutter helt tæt om fadet, og steg lammekøllen i en 200° varm ovn i 30 minutter.
2. Ovnstegte rodfrugter: Skræl eller skrub kartofler, jordskokker og gulerødder, og fordel dem i fadet med lammekøllen, når den har stået i ovnen i 30 minutter. Krydr med salt og peber. Sæt fadet tilbage i ovnen, og lad retten stege i yderligere 30 minutter, så lammekøllen får i alt 1 time i ovnen.
3. Ristet kål: Skyl og snit palmekål. Skær rugbrødet i tern, og rist det i 1 spsk. olie på en pande, til det er sprødt. Tag rugbrødet væk fra panden, og rist palmekålen på panden i 1 spsk. olie. Pynt evt. med skovsyre, og servér som tilbehør til lammekøllen og de ovnstegte rodfrugter.
Læs mere om: