Portobello-burger med syltede rødløg og grove fritter
6. april 2022(Opdateret 06.04.22)
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Portobellosvampene bruges her som et alternativ til burgerboller. Her får du opskriften på portobello-burger med syltede rødløg og grove fritter
4 personer
Tid i alt 30 min
Portobello-burger
8 store portobellosvampe
1 spsk. olivenolie til stegning
2 spsk. sesamfrø
500 g hakket oksekød
olie til stegning
4 store tomater
1 hjertesalat
Grove fritter
4 store bagekartofler
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
3 spsk. sesamfrø
Syltede rødløg
2 rødløg
4 spsk. sukker
2 spsk. vand
1 spsk. balsamicoeddike
Portobello-burger med syltede rødløg og grove fritter
Portobellosvampe: Rens svampene, og steg dem ved høj varme på begge sider i olie på en pande. Skru ned for varmen, og læg et stykke bagepapir over svampene. Steg i 10 minutter, til svampene er møre. Drys med sesamfrø.
Grove fritter: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og sesamfrø. Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter.
Syltede rødløg: Pil løgene, og skær dem i både. Kog sukker, vand og eddike op i en lille gryde. Tilsæt løgene, når sukkeret er smeltet. Bring i kog, og sluk for varmen.
Hakkebøffer: Form kødet til 4 bøffer, og steg dem i olie på en pande i 5-7 minutter på hver side. Skyl tomaterne, og skær dem i grove tern. Skyl salaten. Brug de stegte portobellosvampe som burgerboller, og saml bøffer, tomat, salat og syltede rødløg mellem dem. Servér den lækre burger med grove fritter.