Skinkesalat
Skær en god, kogt skinke i terninger, og rør med mayonnaise, til det binder. Smag til med dijonsennep, salt og peber. Tilsæt let blancherede ærter.
SMUSHI-opbygning
Udstik et smurt stykke rugbrød. Mens brødet sidder i udstikkeren, fyldes der op med skinkesalat. Pres let, og fjern forsigtigt formen. Top med to blancherede asparges stukket igennem en agurkespiral lavet af en lang, tynd skive agurk, viklet løst omkring. Placér tyndtskåret rødløg, som har ligget i isvand, oven på aspargesen, og pynt med karse og ærteskud.
Andre smushi-opskrifter
Stjerneskud
Hakkebøf med bløde løg
Karrysild
Forloren hare
Sol over Gudhjem
Opskriften er fra kogebogen "Royal Smushi". Den er skrevet af Lo Østergaard og Rud Christiansen, der ejer Royal Smushi i København, og kokken Frederik Jensen. Bogen er blevet kåret til bedste danske kogebog 2012 af World Cookbook Awards. "Royal Smushi", 208 sider, 350 kr. Fadl's Forlag.
Læs mere om: