BH - hvor ofte skal jeg vaske undertøj?
Stil

Ups. Vi har muligvis vasket vores bh forkert indtil nu

9. juni 2022
Af Redaktionen
Foto: Unsplash
Dermatolog Annie Gonzalez forklarer her, hvor ofte vi egentlig bør vaske vores undertøj og ikke mindst vores bh.

Hvis du skal være helt ærlig, hvor mange gange bruger du så den samme bh, inden den ryger i vasketøjskurven?

Måske lidt flere gange, end du burde, lyder det fra dermatolog Annie Gonzalez.

Til avisen The Mirror forklarer hun, at en hel del af os ikke vasker vores bh ofte nok, og når vi ikke vasker tøjet som vi burde, kan vi risikere uren hud, acne på ryggen eller eksem.

https://imgix.femina.dk/2022-05-27/bh_vask_undertoej_toejvask.jpg

Men hvor ofte burde vi vaske vores tøj?

Vask af undertøj

– Du skal altid vaske dit undertøj og dine strømper efter en dags brug, for det er i tæt kontakt med huden og sved, siger Annie Gonzalez til Mirror.

Her er der dog en undtagelse, nemlig bh'en. Der er det nok at vaske den efter tre eller fire gange, medmindre du har svedt.

Alligevel er der nok mange af os, der overser bh'en og glemmer at smide den i vasketøjskurven. Det er dog en fejl, da der kan sidde mange bakterier i bh'en.

– Hvis du bruger en bh for mange gange uden at vaske den, begynder mikroorganismer som svampe, gær og bakterier at vokse på bh'en. Dette kan forårsage en infektion eller udslæt, som kan få huden til at blive kløende og rød, siger Annie Gonzalez.

Hvad med det andet tøj?

Hvis du har haft et sæt tøj på i én dag eller blot i nogle timer, så kan du godt vente med at vaske det efter to til fire ganges brug.

Det kommer dog igen an på, om du har svedt meget, eller tøjet har været meget tætsiddende.

– Arbejder du hjemmefra kan du vente med at vaske tøjet til, det er brugt tre eller fire gange, tilføjer Annie Gonzalez.

Det er altså ikke nødvendigt at vasket tøjet, hver gang du har brugt det.

Husk de 60 grader

Når du vasker de inderste lag af tøj som undertøj og strømper, er det desuden vigtigt at huske, at bakterierne ikke bliver dræbt medmindre vandet er over 60 grader.

Læs også