Små tomattærter med gedeost
Aftensmad

Små tomattærter med gedeost

15. august 2011Opdateret 15. april
af Louisa Lorang
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på forretten, små tomattærter med gedeost og en praktisk indkøbsliste

Det skal du bruge

  • 400 g små tomater, gerne cocktailtomater
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • ¼ dl olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 tsk. sukker
  • salt

ENDVIDERE

  • 2 løg i både
  • 3 fed hvidløg, hakkede
  • lidt olivenolie
  • 1 spsk. plukket timian
  • salt
  • 100 g blød gedeost, f.eks. Tebstrups gedeost i olie
  • 1 æg
  • ¾ dl mælk
  • salt og peber
  • 6 plader butterdej
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 150 g revet parmesan

TILBEHØR

  • lidt plukket timian
  • 200 g blandet salat, vendt med olie og eddike

Fremgangsmåde

  1. Skær tomaterne i halve, og sæt dem på en bageplade med skærefladen opad.
  2. Fordel hvidløg, olivenolie, eddike, sukker og salt på tomaterne, og bag dem ved 150° i 1½-2 timer.
  3. Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie. De skal ikke tage farve, men blive lidt bløde og klare.
  4. Kom timian ved, og krydr med salt. Tag dem af varmen, og lad dem køle lidt.
  5. Pisk gedeost med æg og mælk, og krydr med salt og peber.
  6. Skær butterdejen over på midten.
  7. Smør 6 små tærteforme (eller muffinforme), læg et stykke butterdej i hver form, og pensl dem med æg.
  8. Læg endnu et stykke butterdej "skævt" på, så de to stykker dej danner en stjerne.
  9. Pensl igen med æg, og forbag dejen i 5 minutter ved 200°.
  10. Tryk dejen lidt ned i midten, og fordel løg og hvidløg på dejen.
  11. Hæld ostemasse over, og læg 3-4 bagte tomater øverst.
  12. Top med revet ost, og bag tærterne ved 200° i 10-15 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte.
  13. Top dem med lidt timian.
  14. Servér tærterne varme eller lune med sprød salat til.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også