"Det viser, at der er en latent homofobi derude"
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
I lørdags løb dette års Copenhagen Pride af stablen, hvilket flere steder blev markeret med musik, fest og blafrende regnbueflag.
Men for frivillige og medarbejdere hos Copenhagen Pride var dette års forberedelser knap så farverige. De oplever at modtage anonyme, homofobiske opkald. Det skriver DR.
For langt de fleste af de hadefulde opkald bliver der anvendt ord som ’abekoppespreder’ og ’bøssesvin’. Det fortæller forperson i Copenhagen Pride Week, Lars Henriksen til DR.
De ord får ham til at tegne streger til den offentlige debat om virussygdommen abekopper, der kom til Danmark i maj.
- Det viser, at der er en latent homofobi derude, som på en eller anden måde får lov til at udvikle sig eller bliver understøttet af den retorik, som der er omkring denne sygdom, som ikke er en bøssesygdom, men en sygdom. Der findes altså ikke bøssesygdomme, siger han til DR.
Selvom myndighederne flere gange har været ude at sige, at der er tale om en virus, der kan ramme alle, er den primære risikogruppe blevet omtalt som mænd, der har sex med mænd.
Været nødsaget til at fjerne numre fra hjemmeside
I de 16 år, hvor Lars Henriksen har været tilknyttet Priden, har han ikke oplevet noget lignende.
Det er også årsagen til, at arrangørerne bag Priden har været nødsaget til at fjerne flere af de ansattes telefonnumre fra deres hjemmeside.
Det har de gjort for at beskytte deres medarbejdere.
Lars Henriksen mener også, at de hadefulde opkald er med til at understrege, hvor vigtigt det er at holde bevægelse i Priden og regnbueflaget.
Copenhagen Pride Week begyndte i lørdags og fortsætter en uge frem. Det er en årlig LGBT+-og menneskerettighedsfestival, der kæmper for at fremme rettigheder for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner.