Espresso martini med saltkaramel
Når middagen er spist, er det ofte tid til at byde gæsterne på en kop kaffe og lidt sødt. Hvorfor ikke kombinere de to i en lækker espresso martini serveret til eller som erstatning for desserten?
I denne opskrift er den klassiske espresso martini piftet op med en skøn saltkaramel, der forener det bitre fra kaffen med det søde og fyldige fra karamellen.
Server din espresso martini med saltkaramel sammen med lidt sødt – eller lad den udgøre en dejlig dessert i sig selv.
Læs også: 5 steder i køkkenet, du (måske) ikke har tænkt på at bruge salt.
Sådan laver du espresso martini med saltkaramel
Forberedelsestid: 5 minutter
Vær opmærksom på, at espressoen skal have tid til at køle ned.
Ingredienser
2 spsk. karamelsauce
1 tsk. Maldon-salt
50 ml varm espresso
70 ml vodka
50 ml kaffelikør
Is
Kakaopulver til drys
3 kaffebønner til pynt
Fremgangsmåde
-
Bland den varme espresso med karamelsauce og Maldon-salt, og rør rundt, så karamellen og saltet smelter.
-
Stil blandingen i køleskabet eller fryseren, til det er helt nedkølet.
-
Bland isterninger, kølet espresso, vodka og kaffelikør i en shaker, og ryst grundigt i et minut.
-
Hæld det hele i et martiniglas gennem en si. Sørg for, at al væsken kommer med.
-
Drys med kakaopulver over halvdelen af glasset, og pynt med tre kaffebønner. Servér med det samme.
MALDON SEA SALT FLAKES
I 140 år er Maldon blevet fremstillet efter de samme traditionsrige metoder, hvor det ikoniske pyramideformede flagesalt er håndudvundet for at sikre den helt rette smag og struktur. Du kan bruge Maldon Sea Salt Flakes til både madlavning og til at drysse over det færdige måltid for at give en dyb og afrundet smag. Se mere, og find opskrifter her.