sofie
Karriere og penge

Sofie Carsten Nielsen får nyt job og forlader dansk politik

17. april 2023
Af Silje Qvist
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
I november gik hun af som formand for Radikale Venstre. Nu har hun fået nyt arbejde, og dermed siger Sofie Carsten Nielsen farvel til Folketinget.

Sofie Carsten Nielsen gik af som formand for Radikale Venstre efter folketingsvalget sidste år, hvor partiets mandater blev halveret.

Og nu siger Sofie Carsten Nielsen farvel til Folketinget.

Det skriver TV 2.

Hun har fået nyt arbejde og tiltræder i sin nye stilling 1. maj.

Sofie Carsten Nielsen skal fremover arbejde i Dansk Industri (DI), hvor hun skal være EU bio project director.

Ifølge Hans Redder, der er politisk redaktør på TV2, kommer det ikke som en overraskelse, at den tidligere formand forlader politik på nuværende tidspunkt.

- Hun var på alle måder afgående. Hendes projekt lykkedes ikke. Partiet fik et rigtig dårligt valg. Jeg mener, der var ret åbenlyst, at Sofie Carsten Nielsen skulle finde noget andet at lave, også for Radikale Venstres skyld, skriver Hans Redder på TV2.dk

Stinus Lindgren overtager Sofie Carsten Nielsens plads i den radikale folketingsgruppe. Han har tidligere siddet i Folketinget, men opnåede ikke genvalg ved valget i november sidste år.

Efter at have været næstformand for Radikale Venstre fra 2015, blev Sofie Carsten Nielsen i oktober 2020 formand. Det skete som følge af, at den daværende formand, Morten Østergaard, trak sig tilbage fra posten, da det kom frem, at han havde krænket en partifælle og havde forsøgt at skjule det.

Sofie Carsten Nielsen har siddet i Folketinget siden 2011 og var uddannelses- og forskningsminister i 2014-2015.

Læs også