Rejser
20. februar 2009Citronmarineret mozzarella
Hele essensen af Amalfi samlet i en enkelt ret
Af: Mia Gahne / Foto: Monika Norrby
(4 personer)
2 stk. bøffelmozzarella
2 dl cremefraiche
1 økologisk citron
Flagesalt
Stødt sort peber
1 rød chili
1 håndfuld frisk basilikum
1 spsk. olivenolie
Skær mozzarellaen i skiver, og læg skiverne på et fad. Dæk skiverne med cremefraiche. Vask citronen og riv skallen over cremefraichen. Hæld saften fra en halv citron over og strø salt og peber på. Rens chilien og skær den i tynde strimler. Fordel strimlerne og de grofthakkede basilikumblade over og stænk med olivenolie. Retten skal stå i stuetemperatur i mindst en halv time inden servering. Spis den med godt brød som en forret eller let sommerret.
Se også:
Enmandspensionat i Amalfi
Annas grøntsagsfletbrød
Rejsefakta: Amalfi