Rejser
25. marts 2010

Verdens billigste Michelin restaurant

Gadekøkkenet 'Tilsæt held' i Hong-Kong har fået en stjerne i verdens mest eksklusive restaurantguide for sine delikate småretter
Af: Rex Features, foto: All Over Press
https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/15ccf3953789477ab70b810b032408e7.jpg

Mens restauranter i verdens metropoler gør sig umage for at udkonkurrere hinanden på overdådighed og kostbare ingredienser i enhver forstand, har et lillebitte gadekøkken i Hong Kong vist hele den gastronomiske verden, at størrelse ikke betyder noget. Tim Ho Wan (Tilsæt held) har bare plads til 25 spisende gæster i sit varme og trange spiselokale, og den dyreste ret på menukortet er en portion nudler til 27 kr. Men restauranter verden over kunne lære en hel del af det lille spisested. For netop dette køkken er for nylig blevet belønnet med en Michelinstjerne af den eftertragtede guides direktør Jean-Luc Naret, hvilket har gjort den til den billigste Michelin-restaurant i verden.

Michelin-mad for 8 kr.
Det er først og fremmest sket på grund af de nyskabelser, som er indført af køkkenchef Mak Pui Gor, der er tidligere dim sum-kok på Hong Kongs Four Seasons Hotel. Her arbejdede han i restaurant Lung King Heen, som kan smykke sig med hele tre Michelinstjerner. Da den globale finanskrise tog til, besluttede Mak Pui Gor at forlade hotellet og starte for sig selv med en simpel og modig forretningsidé: Han vil tilbyde resultatet af sin ekspertise på en mere enkel måde og til en mere overkommelig pris. Og det må man sige, han har gjort. En bambuskurv med eksklusiv dim sum kan købes for helt ned til 8 kr.

I kø efter gourmet-nudler
Kombinationen af gadepriser og kogekunst på Michelin-niveau har betydet, at salget af Maks signaturret, sprøde skinke-boller, løber op i 750 stk. om dagen. Andre af hans klassiske dim sum-retter er dampede risnudelruller (cheng fun) med svinelever, dampkogte dumplings, som er små elegante nudelpakker med fyld, og dampet æggekage med blomsterblads-gelé. Ikke så sært, når man tager tilbuddet om lækker mad og lave priser i en lille restaurant i betragtning, så er Tim Ho Wan i dag en utrolig travl forretnig med en daglig frokost-kø på op til en time ude på gaden.

Se opskrifter på Dim Sum:

Dampet rejedumpling Xia Jiao Dampet Shao Mai

Læs mere om:

Læs også