Vores mor læser med
Foto: Mew
Kære Anna
Min tvillingesøster og jeg blev færdige med gymnasiet her i sommer, og vi havde egentlig regnet med at arbejde et år, inden vi skal studere videre.
Men Sankt Hans-aften havde vi en rigtig god snak med et par venner, og vi fire blev enige om at rejse ud i verden.
Det skal siges, at min søster og jeg har råd til det, for vi har arbejdet i en bagerforretning efter skole i flere år og har sparet godt op. Men vores forældre nægter at give os lov.
Det er meningen, vi først skal rejse til december, og vi håber, vores forældre ændrer mening. Men de taler hele tiden om, hvor unge og uerfarne vi er, og hvor farlig verden er.
Vi ved, at vores mor læser din brevkasse hver uge, så Anna, kan du hjælpe os med nogle gode argumenter?
KH
Sofie og Louise
Kære Sofie og Louise
Gad vide, hvad der har givet jeres forældre den idé, at I ikke kan rejse, med mindre de giver jer lov. I må være godt og vel ud over de 18 år, når I lige er blevet studenter – og dermed er I jo myndige.
Hvorfra skulle I ellers få den modenhed og de erfaringer om livet og verden, jeres forældre efterspørger, hvis ikke de lige præcis sætter jer fri til at høste dem?
Kunne I vise jeres forældre, at I er ansvarlige unge mennesker ved at indvie dem lidt mere i, hvordan I har tænkt jer at gribe rejsen an. Hvilke lande vil I gerne besøge, hvor har I har tænkt jer at bo, og hvordan kommer I fra sted til sted?
I kan også lave den aftale, at I er i jævnlig kontakt med jeres forældre, så de hele tiden har muligheden for at følge lidt med.
Måske vil det gøre dem mere trygge? Verden bliver ikke mindre farlig af, at vi gemmer os væk i et lille, bitte hjørne af den, vi nemt kan spærre inde bag ”hjemmets trygge vægge”.
Ej heller hjælper det spor, at vi graver os ned i frygt for alting. Det er da den sikreste måde at kvæle livet på.
Spørgsmålet er nemlig, hvad der egentlig er mest farligt: Aldrig at komme nogen vegne af frygt for alt det, der kan ske – eller at bevæge sig trods frygten? Jeg er overbevist om, at det farligste er det første.
Kærlig hilsen
Anna
Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk
Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify: