Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Forretter
Kammuslinger med hindbær
18. juli 2011
(Opdateret 18.07.11)
Af:
Julie Hey
En anderledes og frisk forret med lækre kammuslinger vendt i sesamfrø og serveret med friske hindbær.
Det skal du bruge
8 store kammuslinger evt. fra frost
2 spsk sesamolie
½ dl sesamfrø
Salt, peber
200 g blandet salat
1 pære
Smør
1½ spsk limesaft
1 skalotteløg
2 spsk flydende honning
1 spsk hindbær-/æbleeddike
3 spsk rapsolie
200 g hindbær
Fremgangsmåde
Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle. Pensl dem med sesamolie og vend dem i sesamfrø, salt og peber.
Steg kammuslingerne på panden i ca. 2 minutter på hver side ved middelvarme, til de er gennemstegte.
Skyl salaten og lad den dryppe af. Pil skalotteløget og hak det fint.
Pres limesaften i en skål og tilsæt honning og hindbær/æbleeddike.
Dryp rapsolien i lidt ad gangen og rør dressingen sammen. Tilsæt 10 hindbær og rør dem ud i dressingen.
Skyl pæren, fjern kernehuset og skær pærerne i tynde skiver, der steges i lidt smør på panden i et par min. på hver side.
Bland salaten med dressing og server til de lune kammuslinger med skiver af grillet pære og resten af de friske hindbær.
Se flere opskrifter med kammuslinger her.
Læs mere om:
Opskrifter med kammuslinger
Andre lækre opskrifter
Forretter
Forretter
Luksustarteletter med kammuslinger og rejer
Forretter
Forretter
Mette Blomsterberg opskrift: Ristede kammuslinger
Forretter
Forretter
Kammuslinger med kold avocadocreme
Forretter
Forretter
Citrusmarinerede kammuslinger
Læs også