Ugens fredagsopskrift er karry med lam og løgsauce. Få opskriften her
Det skal du bruge (2 pers)
300 g lam i terninger
olivenolie
3 løg i tynde både
2 spsk. smør
2 spsk. olivenolie
1 spsk. revet ingefær
2 fed hvidløg, hakkede
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. garam masala
4 tomater i terninger
2 dl kokosmælk
TILBEHØR
koriander
kogte fuldkornsris
chutney
Fremgangsmåde
Brun lammekødet i olie i en stor, varm gryde. Tag det op. Sautér løgene bløde i smør og olivenolie i 5 minutter, uden at de tager farve. Kom kødet tilbage i gryden, og lad det hele snurre i 15 minutter. Stadig uden at løgene tager farve.
Tilsæt ingefær, hvidløg, gurkemeje, cayenne, koriander og garam masala, og lad det varme kort op.
Tilsæt tomater og kokosmælk, og lad retten simre i yderligere 45-60 minutter, eller til lammet er mørt. Tilsæt vand undervejs, så det ikke koger tørt. Smag til med salt.
Servér lammegryden med koriander, ris og chutney.
TIP: Retten kan også laves med kylling – så forkortes tilberedningstiden væsenligt.