Hjemmelavet tomatsauce
Aftensmad

Hjemmelavet tomatsauce

30. maj 2012(Opdateret 30.05.12)
Af: af Susanne Palmqvist
Pasta med hjemmelavet tomatsauce er dejlig hverdagsmad med indbygget kærlighed. Saucen her er lavet kun på grøntsager, men fotografen var meget i tvivl om, hvorvidt der var kød i eller ej! Næ, men smagen mangler ikke noget. Også god til lasagne og andre pastaretter

Det skal du bruge (4 pers)

  • ½ kg modne tomater
  • 1 aubergine
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 groftrevne gulerødder
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 dl tør hvidvin
  • evt. 2-3 dl tomatpuré, ikke for kraftig (Passata di pomodoro)
  • ½ spsk. honning eller rørsukker

KRYDDERIER

  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. aromatisk karry
  • 1 kvist timian, hakket
  • 1 kvist rosmarin, hakket
  • 1-2 spsk. oregano friskhakket
  • 2 spsk. friskhakket persille

TILBEHØR

  • nykogt pasta og gerne en skål revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Skær tomaterne i store terninger.
  2. Skær auberginen i små terninger.
  3. Hak løg og hvidløg, og riv gulerødderne.
  4. Svits først aubergine, løg og hvidløg i olien i 5 minutter.
  5. Kom gulerødder og alle krydderierne (undtagen oregano og persille) ved, og steg det igen i 5 minutter.
  6. Tilsæt tomater, vin, puré og honning, og bring det hele i kog. Lad det simre under låg i ½ time.
  7. Tag låget af, og lad det koge, til saucen har en fin konsistens.
  8. Smag til med salt og peber, og vend oregano og persille i til sidst.

Se flere opskrifter på hjemmelavet sauce her.

Læs også