Ida Davidsen smørrebrød med varmrøget makrel og sommersalat
Aftensmad

Ida Davidsen smørrebrød med varmrøget makrel og sommersalat

23. september 2009(Opdateret 23.09.09)
Af: af Ida Davidsen
Smørrebrød med varmrøget makretfilet og sommersalat - lækkerier fra Ida Davidsen.

Smørrebrødet

  • ½ skive rugbrød med smør
  • 1 lille varmrøget makrelfilet
  • 3 spsk sommersalat
  • 2-3 stængler frisk purløg
  • 1-2 store radiser

Sommersalat

  • 400 g rygeost
  • 100 g creme fraiche 18%
  • 100 g agurk
  • 2 radiser
  • 1 spsk hakket purløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Rør rygeost og creme fraiche sammen.
  2. Skær agurk og radiser i terninger og kom dem i sammen med purløgen.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Læg den røgede makrel på det smurte rugbrød og læg sommersalaten i en stribe midt på fisken.
  5. Drys med fintklippet purløg og sæt radiseskiver på højkant i salaten.

Ses flere opskrifter på smørrebrød her.

Læs også