Løgtærte med creme fraiche

Vegetarisk løgtærte med creme fraiche. De bagte løg giver som altid en dyb og let sødlig smag. Her balanceret med syren fra creme fraiche.

Aftensmad

Vegetarisk løgtærte med creme fraiche

21. januar 2013(Opdateret 21.01.13)
Af: Susanne Palmqvist
Grov madtærte balanceret med creme fraiche. Server den med salat, gør den vegansk eller server med sprødstegt parmaskinke.
6 personer

DEJ

  • 90 g koldt smør
  • 100 g hvedemel
  • 45 g groft speltmel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. cremefraiche 9 % eller 18 %

FYLD

  • 2-3 gule løg
  • 2-3 rødløg
  • 2 spsk. olie
  • salt og kværnet peber
  • 3 æg
  • 1½ dl creme fraiche 9 % eller 18 %
  • 1½ dl mælk (sød- eller let-)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. revet cheddarost

PYNT

  • 1 bdt. purløg, snittet

Fremgangsmåde

  1. Skær smørret i små terninger, og smuldr dem i mel og salt. Saml hurtigt dejen med creme fraiche. Stil den koldt i ½-1 time.
  2. Pil løgene; halvér dem, og skær dem i tynde skiver.
  3. Svits dem i olie ved middel varme i 15-20 minutter, til de er helt bløde, men endelig ikke brune!
  4. Krydr godt med salt og peber.
  5. Pisk æg, creme fraiche, mælk, hvidløg og sennep sammen med en gaffel.
  6. Rul dejen ud på et melstrøet bord. Kom den i en godt smurt tærteform, gerne med løs bund, eller en silikoneform.
  7. Prik den, og forbag den evt. i 10 minutter ved 200°.
  8. Drys bunden med ost; kom løgene oven på, og hæld æggemassen hen over.
  9. Løft i massen med en gaffel, så den fordeles godt.
  10. Bag tærten færdig ved 200° i ca. 40 minutter. Fyldet skal føles fast, og kanten skal slippe formen.
  11. Lad den køle af, inden den forsigtigt tages ud af formen (kan evt. vendes over på et grydelåg). Kan lunes i ovnen.
  12. Pynt med purløg, og servér.

Se flere opskrifter på tærter her.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.