Mode
28. august 2024

Katie Holmes genintroducerer et materiale, vi ikke har set i over 15 år

Materialet er slet ikke, hvad det giver sig ud for at være.
Af: Rose Maria Behavý
Katie Holmes

Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvor det altid er værd at kigge i Katie Holmes' retning for at spotte de nyeste trends, så er hun heller ikke sen til at hive gamle trends frem og kombinationer, vi for længst har lagt på hylden.

Tænk bare på dengang, hun fik modefolk og børn af 00’erne til at få morgenkaffen galt i halsen, efter der gik billeder rundt af Dawsons Creek-stjernen, der aftenen forinden havde deltaget i et arrangement, men hvor hendes outfit gjorde det svært at vurdere, om billederne faktisk var taget i 2022 eller 2012.

Outfittet dengang bestod nemlig af brede jeans med en lang top/minikjole over. Sammensætningen er sigende for årene omkring år 2010, og har siden fået et lidt blakket ry for måske ikke at være det mest klædelige, der kom ud af årtiet.

Med andre ord. Selv med sin relativt nedtonede og basistunge garderobe, forstår Holmes stadig at overraske, og det er også tilfældet med hendes seneste look.

På en af sine mange gåture i New Yorks gader, hvor fra billeder af hendes ”OOTD” ofte bliver fotograferet, viste stjernen sig nemlig en lun eftermiddag i slutningen af august i en kombination af skjorte og nederdel, der ved første øjekast ser ret stilfærdigt ud.

Men alt er ikke, som det ser ud ved outfittet. Der gemmer sig nemlig en kæmpe reference til modeårene omkring år 2010 i form af skjorten. Ved første øjekast ligner det nemlig en ordinær denimskjorte, men sådan forholder det sig ikke.

Skjorten er nemlig lavet af chambrey, der er en langt finere og blødere udgave af denim, og som nærmest havde monopol på alle denim-lignende gevandter, der blev produceret omkring år 2010. Men siden har chambrey været en saga blot, hvilket er lidt en skam, da det æstetisk har alle de samme kvaliteter som denim, men med sin bløde og stretchy formel er langt lettere og mere behageligt at have på end det til tider lidt stive denim.

Holmes formår dog med sit seneste look at få skjorten, der skriger år 2010, til at se moderne ud i kombination med en bred a-formet nederdel, flade Mansur Gavriel-ballerinaer og sin trofaste taske i karamelfarvet ruskind fra Khaite.

Denim har altid været en favorit i Katie Holmes' garderobe, som tæller flere jeans, end de fleste kan drømme om, og hun er altid garant for at levere et inspirerende hverdagslook med elementer af denim. Men havde vi forventet et gensyn med chambrey? Nej.

Kan vi lide det? Ja.

Læs mere om:

Læs også