Mode
29. august 2024

5 denim trends, du vil elske dette efterår. Særligt en tendens overrasker denne sæson

Denim kan meget mere, end man skulle tro, og særligt en tendens overrasker denne sæson.
Af: Rose Maria Behavý
denim efterår 2024

Foto: CAMERA PRESS / MEGA

Hvorfor gå i andet, når man kan gå i denim?

Der er næsten ikke en anledning, hvor det slidstærke materiale med et utal af udtryk og anvendelsesmuligheder. ikke går an.

Bevares, det går måske ikke an til bal hos dronningen eller i andre ultraformelle sammenhæng (selvom vi har set denimkreationer på den røde løber, da Britney Spears og Justin Timberlake i 2001 dukkede op til American Music Awards i matchende ’Candian Tuxedo’-outfits).

Ikke desto mindre er denim skåret over en bred kam måske det mest anvendelige materiale, man kan komme i nærheden af.

Skal du på arbejde? Jeans og blazer. I byen? Jeans, festtop og høje sko. I sommerhus? Jeans og vamset sweater. Hugge brænde? Jeans og skovmandsskjorte. På Apple-konference? Jeans, New Balance og sort rullekrave. Der er med andre ord næsten ikke den sammenhæng, hvor et par jeans ikke går an.

Men er du alligevel kørt træt i din vanlige 'jeans-sneakers-tshirt-blazer kombination', og savner ny inspiration? Ja, så er der råd. For efterårskollektionerne, der begynder at lande i butikkerne nu, viser os nemlig en række nye, friske bud på, hvordan du kan bruge denim dette efterår.

Særligt en tendens udmærker sig, nemlig at bruge denim i en klassisk jakkesætssammenhæng, men med et tvist.

Nedenfor guider vi ti, hvordan de største modehuse har fortolket denim denne sæson, og hvordan du kan lade dig inspirere til egen garderobe.

Denim suit med nederdel a la Prada

Prada viste et meget moderne bud på et jakkesæt med nederdel i sortvasket denim, der giver det helt rigtige afslappede strejf til et ellers formelt sæt. Gør sættet endnu mere hverdagsanvendeligt tilsat flade læderstøvler med bredt skaft eller sneakers og fine uldstrømper.

https://imgix.femina.dk/2024-08-28/MEGA1100766_046.jpg

Prada AW24

Foto: Mega

Elegant outdoorsy a la Chanel

Vi er sikre på, at efterårselskeren Lorelai Gilmore fra 'Glmore Girls' ville falde på halen over det look, Chanel viste i deres efterårskollektion som bestod af sherling-jakke i lysebrunt ruskind, mellemblå jeans med lige ben og sorte støvler.

Et look, der er lige til at kopiere, og hvis effekt er den perfekte kombination af noget praktisk og outdoorsy i form af jakken og elegant i helhedskombinationen med støvler.

https://imgix.femina.dk/2024-08-28/MEGA1109639_082.jpg

Chanel AW24

Foto: Mega

Let overgang fra dag til aften a la Coperni

De mørkeblå jeans splitter vandene mere, end man skulle tro. Hvor nogle sværger til den mørke vask, kunne andre aldrig finde på at hive dem ud af skabet. Men giv dem en chance, hvis du hører til sidste kategori. De mørkeblå jeans er nemlig det perfekte overgangselement, der tager dit look gnidningsfrit fra dag til aften – særligt som her i kombination med en blazer som hos Coperni, og som i alt giver et udtryk, der passer lige så godt til en dag på kontoret, som på en cocktailbar efter arbejde.

https://imgix.femina.dk/2024-08-28/MEGA1106456_024.jpg

Coperni AW24

Foto: Mega

Bring boho tilbage a la Chloé

Efter mange år med et totalt fravær af boho-referencer, som Celine og Chloé eksemplevis var storleverandører af i 00’erne, er blonderne nu tilbage. Særligt hos Chloé, der dette efterår viser, hvordan boho-blonder virkelig klæder et par jeans, og er med til at gøre de afslappede benklæder feminine.

https://imgix.femina.dk/2024-08-28/MEGA1104511_058.jpg

Chloé AW24

Foto: Mega

Denim galore a la Diesel

Hvis du virkelig savner 00’ernes ’Canadian Tuxedo’ – altså denim fra top til tå i bedste Justin og Britney-stil, så bliver du glad for at høre, at denim er tilbage i modebilledet. Hos Diesel var lookene endda skruet sammen med lange frakker i denim over jeans, og resultatet er virkelig markant og effektivt, hvis man vil lave et statement med sit udtryk dette efterår.

https://imgix.femina.dk/2024-08-28/MEGA1100366_009.jpg

Diesel AW24

Foto: Mega

Læs mere om:

Læs også