Vi anbefaler: Kvindelige kunstnere, kropspositivisme og kærlighedsfyldt lokal-TV
Foto: Jens Thaysen/Jyskfynskemedier/Ritzau Scanpix
En hyldest til krop og kærlighed
Hvordan lyder en optræden med Lydmor? En forestilling med dragshowet ’Shamelezz’? Eller måske et liveformat med det populære podcastpar Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard, bedre kendt som Fries Before Guys?
Alt dette og mere til kan opleves ved Krop og Kærlighed Festival 2024, der i forbindelse med Aarhus Festuge, finder sted fra 5. til 7. september. Her vil Byparken i Aarhus byde på én lang fejring af kærlighed og mangfoldighed, der inkluderer inspirerende debatter, koncerter og workshops.
Indtil videre er der annonceret 66 arrangementer fordelt over festivalen, der ovenikøbet er gratis. Så tag din mor eller veninde under armen, og nyd en dag (eller tre) i kærligheden og kroppens tegn.
Aarhus Festuge kan opleves 30. august til 8. september, Krop og Kærlighed Festival kan opleves 5. til 7. september
Kvinder i kunsten
I perioden 1870-1910 forlod 24 kvindelige kunstnere deres hjemlande i Norden for at forfølge deres kunstneriske drømme. På tværs af landegrænser dannede disse kvinder et internationalt netværk, og oplevede stor succes i deres levetid. Men deres historier ender desværre ulykkeligt, da de senere blev skrevet ud af historiebøgerne. Indtil nu.
Udstillingen ’Against All Odds – Historiske kvinder og nye algoritmer’ dykker ned i historien om disse kvinder. Gennem interaktive digitale installationer, der anvender kunstig intelligens, vil udstillingen tage dig med tilbage i tiden og give et nyt blik på deres fælles rejse. Allerede i aften (29. august) vil der være en gratis udstillingsåbning fra klokken 16 til 22 med talks, koncerter og kunst.
‘Against All Odds – Historiske kvinder og nye algoritmer’ kan ses fra 31. august til 8. december 2024 på Statens Museum for Kunst
Lokal-TV når det er bedst
Sammenhold og fællesskab serveres i denne lokal-TV-darling, ‘Birgittes Engle’, mens det randrusianske lokalsamfund viser os, hvad medmenneskelighed egentlig betyder. Som Hans Erik, der bliver kaldt ‘Købmanden’, siger i begyndelsen af serien: ”Det behøves ikke altid at være noget for noget i vores samfund. Nogle gange har man godt af at gøre noget for andre uden nødvendigvis at få noget igen.”
Birgitte Hansen har været sengeliggende med sygdommene ME og POTS i seks år. I stedet for at se passivt til har en flok ildsjæle i lokalsamfundet sat sig for at samle 500.000 kroner ind, så Birgitte kan få den nødvendige behandling, der forhåbentlig vil få hende på benene igen.
I seriens fire afsnit følger vi Vibeke, Købmanden og clairvoyanten Misse samt Birgittes mand og søn. Deres utrættelige indsats med alt fra amerikansk lotteri til sponsorgaver og støttemiddage er både rørende og underholdende, og man kan ikke lade være med at holde af disse mennesker, der med deres forskellige personligheder arbejder sammen mod det fælles mål.
‘Birgittes Engle’ kan ses på TV 2 Play og TV 2 Østjylland