Hvor ofte bør du skifte din køkkenklud? Oftere end du tror
Foto: Unsplash
De fleste af os er nok med på, at en karklud, som bliver brugt i køkkenet, skal skiftes “ofte”, men hvor “tit” er “ofte” mon? Et par gange om ugen, et par gange om måneden?
Fødevarestyrelsen har faktisk en helt konkret anbefaling, og det er – måske – oftere, end du tror. For det er ikke nok at bruge den gode gammeldags “jeg skifter den, når den lugter surt”-metode.
Både klude og køkkensvampe er nemlig fugtige, og det betyder, at bakterier stortrives i det, der ellers skulle holde dit køkken rent.
Afhængig af, hvad du bruger din køkkenklud til, bør den skiftes minimum hver dag, skriver Fødevarestyrelsen.
Bruger du derimod kluden til at tørre for eksempel kødsaft fra råt kød op med, skal den smides til vask med det samme. Allerbedst er det faktisk, hvis du tørrer rå kødsaft op med køkkenrulle.
Ifølge Norske “Mattilsynet”, som er den norske pendant til Fødevarestyrelsen, skal karkludene vaskes ved minimum 65 graders for at være sikker på, at alle bakterier er væk. Du kan alternativt lægge dem i klor natten over.