Underholdning
9. september 2024

Kontroversiel svindler skal danse med fodlænke i ’Vild med Dans’

Du kender hende måske fra en serie på Netflix.
Af: Rose Maria Behavý
Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

”Fake it till you make it” må være en talemåde, der er opfundet af multisvindleren og trickkunstneren Anna Delvey.

Den 33-årige svindler snød sig helt ind i inderkredsen af New Yorks jetset-elite i løbet af 10’erne og svindlede alt fra socialties til investorer, hoteller og bekendte for $275.000 (omkring 18,5 millioner danske kroner), mens hun foregav at være en tysk arving med en formue på over €60 millioner (knap 450 millioner kroner).

Anna Delvey, der i virkeligheden hedder Anna Sorokin og er født i et middelklassehjem af russiske forældre uden for Moskva, er vokset op i Tyskland, men er så langt fra at være milliardærarving som bamse er fra at kunne danse ballet.

Selvom historien om den falske arving giv verden rundt, da det blev afsløret, at den rige Anna Delvey i virkeligheden var den formueløse Anna Sorokin, fik sagen ekstra stor opmærksomhed, da Netflix i 2021 lavede en dokumentar om det store svindelnummer, kaldet ’Inventing Anna’. Dokumentaren ligger stadig på streamingtjenesten.

https://imgix.femina.dk/2024-09-09/MEGA1139957_001-%281%29.jpg

Foto: Mega

Anna Sorokin er, siden hun blev afsløret i sit svindleri, blevet dømt for otte ud af 10 anklager, herunder stortyveri og tyveri af privatfly og har afsonet fire år af sin dom i fængsel, blev løsladt, men kom i fængsel igen for at overskride sit Visa til USA, og blev i oktober 2022 løsladt mod en kaution på $10.000 og er under 24-timers husarrest med fodlænke og forbud mod at benytte sociale medier.

Men Anna Delvey er en produktiv dame – også når hun blot burde være hjemme og tænke over tingene. Ikke nok med at hun er mødt op til modeshows iført fodlænke, så skal hun nu også deltage i den amerikanske version af ’Vild med Dans’, ’Dancing with the Stars’.

Det er det amerikanske TV selskab, ABC, der producerer danseprogrammet, og den 4. september afslørede de den kontroversielle amatørdanser, som skal danse – iført fodlænke – med den professionelle danser Ezra Sosa.

Offentliggørelsen af Delvey/Sorokins deltagelse har skabt en del røre, da mange mener, at det er en forherligelse af kriminel opførsel at lade den dømte svindler deltage – især mens hun stadig afsoner sin dom.

Læs mere om:

Læs også