Se, lyt & oplev
10. september 2024

Susanne Bier og Anders Thomas Jensen går romantisk eventyr i møde

Sidste år trak makkerparret fulde huse med deres musicalversion af 'Matator', og nu har de så kastet sig over endnu en klassiker. Dog i en noget anden boldgade.
Af: Signe Bjørg Granberg
Anders thomas jensen Susanne bier

Foto: Miklos Szabo

Susanne Bier og Anders Thomas Jensen har arbejdet sammen om et væld af stærke filmtitler, blandt andet Hævnen, Efter brylluppet og Brødre, og derudover har de inden for de seneste år også kastet sig over musicalgenren og omsat deres film Den skaldede frisør samt tv-serien Matador til musicals.

Nu er turen så kommet til et af litteraturhistoriens allerstørste værker, nemlig William Shakespeares Romeo og Julie fra 1595.

Det bliver dog ikke "kun" fortællingen om Romeo og Julie som tragisk kærlighedshistorie, Bier og Thomas Jensen har tænkt sig at servere for os, men nærmere en overdådig ”jukebox-musical” spækket med internationale hits.

Det tyder altså på en nærmest Baz Luhrmannsk tilgang til historien a la filmfortolkningen fra 1996 med Leonardo DiCaprio og Claire Danes i hovedrollerne. Dertil kommer, at holdet bag den kommende musical også består af en del folk fra Moulin Rouge! The Musical. En musical, der var baseret på en anden Baz Luhrmann-titel, nemlig Moulin Rouge fra 2001.

Det bliver to af musicalverdens nye store stjerner, der indtager hovedrollerne som Romeo og Julie. Søren Torpegaard Lund, der har haft stor succes som bl.a. Tony i West Side Story og som Daniel i Matador, skal spille Romeo, og rollen som Julie spilles af Sara Viktoria Bjerregaard, der også spillede hovedrollen som Satine i Moulin Rouge! The Musical.

Romeo & Julie The Musical bliver instrueret af Frede Gulbrandsen, som senest bl.a. også stod bag Grease og Matador, og koreografien kreeres af Silas Holst. Det er teaterselskabet One and Only Musicals ved executive producer Jesper Winge Leisner, som udvikler og producerer i samarbejde med Vejle Musikteater og Holstebro Teater.

Forestillingen har verdenspremiere i foråret 2027.

Læs mere om:

Læs også