Skønhed
12. september 2024

Hylder kvinder: "Bliver smukkere, jo ældre de bliver"

Den Oscar-belønnede skuespiller Kate Winslet ønsker at hylde kvinders alder. I et interview med Harper's Bazaar tager hun et standpunkt mod aldersdiskrimination i Hollywood, samtidig med at hun understreger vigtigheden af mental velvære.
Af: Aino Oxblod, femina.se, oversat af redaktionen
Kate Winslet

Foto: Scott A Garfitt/Invision/AP

Kate Winslet er en af Hollywoods mest hyldede og prisvindende skuespillere, og i løbet af sine 30 år i branchen har hun medvirket i ikoniske klassikere som Titanic og Fornuft og følelse samt vundet en Oscar for sin rolle i The Reader – en af hendes syv nomineringer til den prestigefyldte pris.

Gennem sin karriere har Kate Winslet ofte udtalt sig kritisk om de snævre skønhedsidealer i Hollywood og fortalt, at hun i forbindelse med Titanic blev gjort nar af på grund af sin vægt. Kate er træt af både tyndhedsidealet og den normalisering af operationer og indgreb, der er opstået for at bevare et ungdommeligt udseende.

I et interview med Harper's Bazaar siger den aktulle filmskuespiller, at hun mener, kvinder bliver smukkere med alderen og ikke behøver at stræbe efter evig ungdom.

– Kvinder bliver smukkere, jo ældre de bliver, helt klart. Vores ansigter bliver mere en del af, hvem vi er, og former sig bedre efter vores knoglestruktur. De får mere liv og bærer på mere historie. Jeg synes, det er utroligt smukt med rynker omkring øjnene og på håndryggene. Det synes jeg er meget smukt, siger Kate Winslet.

Kate Winslet mener, det er vigtigere at tage sig af, hvordan man har det indvendigt, end at fokusere for meget på det ydre – og hun henviser ikke kun til næringsrig mad og masser af søvn.

– Men jeg har også lært, at det er vigtigt at passe på sig selv indefra, ikke kun hvad man spiser, at man får den rette næring, men også at tage vare på sin mentale sundhed. Hvordan du har det følelsesmæssigt og fysisk, hvilken plads du har i verden, hvordan du bevæger dig gennem livet. At du lever med integritet og inderlighed.

Denne artikel blev første gang bragt af femina.se, som også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret og oversat version.

Læs mere om:

Læs også