Mode
16. september 2024

Kan du se, hvem hun ligner? Emmy-vinder i helt særlig kjole

Elizabeth Debicki fuldendte sin Diana-transformation i en kjole, der var som taget ud af prinsessens garderobe.
Af: Rose Maria Behavý
elizabeth debicki prinsesse diana

Foto: Jae C. Hong/AP/Ritzau Scanpix

Elizabeth Debicki blev verdenskendt for sit portræt af Prinsesse Diana i Neflix-serien ’The Crown’, hvor hendes slående lighed med den afdøde prinsesse ikke var til at tage fejl af.

Og det er altså ikke kun på skærmen, og i rollen som prinsessen af Wales, at Debicki-Diana ligheden slår igennem.

Da årets Emmy-uddelingen løb af stablen natten til den 16. september dansk tid, ankom Elizabeth Debicki nemlig i en kjole, der næsten fik beskuerne til at blive i tvivl om, hvorvidt det var den autralske skuespiller eller Diana selv, der gled op ad den røde løber.

Debicki havde nemlig valgt en sort kjole med smalle stropper og firkantet udskæring til anledningen, og den lignede til forveksling en kjole, Prinsesse Diana havde på til flere formelle anledninger.

Og valget af den sorte Dior-kjole – et modehus, der rangererede højt på Prinsesse Dianas personlige favoritliste – var knap tilfældigt. Debicki var nemlig nomineret i kategorien ’Outstanding Supporting Actress in a Drama Series for sit portræt af Diana i ’The Crown’ – og (selvfølgelig) vandt hun en Emmy – hendes første – for rollen.

https://imgix.femina.dk/2024-09-16/20240916-032505-2-4688x7032ma.jpg

Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix

Den sorte velourkjole, som var fra Diors Cruise 2025-kollektion, var næsten identisk med den Jacques Azagury-kjole Prinsessen af Wales bar til en cancer-forskings galla i London’s Bridgewater House i 1995.

Den firkantede udskæring og de smalle stropper var faktisk lidt af en signatur for Prinsesse Diana, som ofte – særligt efter sin skilsmisse til den daværende Prins Charles, ofte optrådte i kjoler med netop dette snit.

https://imgix.femina.dk/2024-09-16/97070105163-1398x1930ma.jpg

Foto: Jacqueline Arzt/AP/Ritzau Scanpix

Faktisk blev den lille sorte kjole generelt en signatur for Diana post Charles, da hun fralagde sig sin prinsessetitel og dermed også de meget strikse regler, der kendetegner påklædningsetiketten i det britiske kongehus. Mest ikonisk er ’hævnkjolen’, som stadig trækker overskrifter den dag i dag.

Læs mere om:

Læs også