Skønhed
19. september 2024

"Du får ikke producenterne til at sige det, men vi tør godt"

Spis ekstra C-vitamin, vælg et serum med lidt syre og tøm alle tuberne med solcreme. Julie Brandt fra “What is in it for me” giver sine bedste tips videre.
Af: Christina Bølling
hudpleje i efteråret

Foto: Unsplash

Din hud er mest… tørstig

Efter en sommer med masser af udeliv, vand, sol og vind, hvor du også har svedt, er det, huden savner allermest, selv om den ikke ser tør ud, en masse fugt. Den nemme måde er at investere i et serum, som ‘fordobler’ virkningen af dine andre cremer.

Til kroppen skal du først og fremmest vælge en ikke for dyr bodylotion, som du bruger morgen og aften. Kig efter disse ingredienser: Hyaluronsyre, glycerin og allantoin, når det gælder fugt.

Ensartet farve

Det, vi elsker ved sommer, er blandt andet, at huden ser så sund og ensartet ud. Og så hov … så snart man ikke er i solen, forsvinder gløden, og huden ser i stedet plettet og ujævn ud i tonen. Årsagen er, at solen har fået huden til at producere mere pigment, så både nye uregelmæssigeheder og dem, man havde i forvejen, kan ses.

I stedet for at skrubbe med en peeling, kan du gå blidt til værks med en maske eller et serum med mild syre, der findes som ingrediens i din ansigtscreme. Den reducerer fine linjer og rynker, og fjerner dødehudceller, så huden bliver jævn og mere klar.

C-vitamin

C-vitamin er et godt hudvitamin, som udjævner forskelle i huden, gør den klar at se på og giver glød – det er lidt ligesom sol på glas. Det look, du savner, når solen forsvinder, kan C-vitaminet supplere med samtidig med, at det beskytter huden. Du kan vælge mellem creme, serum eller …. kosttilskud eller C-vitaminrig mad. Det C-vitamin, du spiser, gør også din hud godt.

Restegilde!

Brug alle de rester af solcreme, du har, op og beskyt din hud så langt ind i efteråret, du kan. Du får ikke producenterne til at sige det, men vi tør godt: Solfaktor er solfaktor, så på med det og brug det op. Kan man godt bruge den til kroppen i ansigtet? Øh, ja.

Og i øvrigt overvej, om ikke du generelt skal gå efter solcreme, der er mild nok til at kunne bruges allover. Mange
bruger børnesolcremer, fordi de så er sikre på, at den er 
skånsom og typisk certificeret.

Artiklen blev første gang udgivet i SØNDAG uge 34, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:

Læs også