Sundhed
2. oktober 2024

Ny undersøgelse: Denne mængde kaffe kan trigge angstanfald

Hvis du er kaffedrikker, kender du nok følelsen af, at du har fået nok kaffe og ikke skal have mere lige foreløbig. Det kan være din krop, der prøver at skærme dig mod angst.
Af: Redaktionen
Tired businesswoman with head in hand

Foto: Maskot/Ritzau Scanpix

New Scientist skriver om en metaanalyse, der har påvist en sammenhæng mellem indtaget af koffein og en forhøjet risiko for at få angstanfald, særligt, hvis folk havde indtaget mere end 400 milligram om dagen, hvilket svarer til fem kopper kaffe.

Forskerne har ikke fastslået grunden til det, men spekulerer i, at det skyldes, at store mængder koffein øger hjertefrekvensen.

Det kan trigge angst via interoception, som er evnen til at mærke og forstå kroppens indre tilstande, såsom hjerteslag, vejrtrækning, kropstemperatur og fordøjelse.

Mennesker, der er overdrevent opmærksomme på deres indre sansninger, som deres hjerteslag, kan være i højere risiko for at få angst.

Den gode nyhed er, at man kan lære at modificere sin intereoception, altså at blive bedre til at fortolke kroppens signaler og ikke overfortolke, og dermed også dæmpe angsten.

Kilde: Magasinet Psykologi

Denne artikel blev første gang bragt i SØNDAG 35/2024, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:

Læs også