Krop & velvære
20. september 2024

"Det var den værste beslutning, jeg nogensinde har taget"

"Jeg har aldrig følt mig så syg," siger modellen Lottie Moss.
Af: Nora Charlotte Lindtner, KK.no, oversat af redaktionen
Lottie Moss

Foto: Mega

- Det var den værste beslutning, jeg nogensinde har taget. Så dette er en advarsel: Hvis du overvejer at tage det, så lad være, det er ikke det værd.

Det siger modellen Lottie Moss, søsteren til Kate Moss, i en nyligt udgivet episode af podcasten Dream On.

Her fortæller Lottie, at hun begyndte at tage Ozempic, som kun er godkendt til patienter med type 2-diabetes, fordi hun var utilfreds med sin egen vægt. Hun var normalvægtig, men fik alligevel fat i medicinen gennem en ven.

Efter to uger havde hun tabt syv kilo og fortæller, at hun "aldrig har følt sig så syg".

Lottie kunne hverken holde mad eller vand nede og tog derfor på hospitalet. Her fik hun at vide, at hun havde taget en alt for høj dosis af præparatet.

Hun blev sendt videre til akutmodtagelsen, hvor hun hævder, hun fik et anfald på grund af dehydrering.

- Det var det mest skræmmende, jeg nogensinde har oplevet, siger Lottie.

Opkast, diarré og kvalme er almindelige bivirkninger ved brug af Ozempic, men de er generelt milde og går hurtigt over, ifølge Felleskatalogen, der er en norsk opgørelse over medicin.

I Norge er Ozempic kun godkendt til behandling af patienter med type 2-diabetes som et supplement til diæt og fysisk aktivitet.

Tor Frostelid, presseansvarlig hos Novo Nordisk, firmaet bag Ozempic, siger, at de ikke kan kommentere specifikke patienthistorier, men understreger, at patientsikkerhed har højeste prioritet hos dem.

- Vi tager alle rapporter om bivirkninger ved brug af vores lægemidler meget alvorligt, siger han og tilføjer:

- Novo Nordisk samarbejder tæt med myndighederne, både lokalt og internationalt, for at sikre patientsikkerhed samt opdateret og korrekt information til sundhedspersonale. De europæiske sundhedsmyndigheder (EMA) overvåger løbende sikkerhedsoplysninger, og det gør Novo Nordisk også.

Denne artikel blev første gang bragt af kk.no, som også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret og oversat version.

Læs også