Mad
24. september 2024

Hun var i alles køkkener omkring årtusindeskiftet. Her er hun i dag

Omkring årtusindskiftet den britiske tv-kok Nigella Lawson overalt. Efterfølgende er hun forsvundet fra rampelyset, selvom hun stadig er aktiv som kok.
Af: Aino Oxblod, femina.se, oversat af redaktionen
Nigella Lawson

Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix

Nigella Lawson, datter af den tidligere britiske finansminister Nigel Lawson, slog igennem med et brag i slutningen af 90'erne, da hun – efter mange år som en fremtrædende madanmelder – udgav sin første kogebog. How to Eat solgte over 300.000 eksemplarer alene i Storbritannien og blev rost for sine tips til, hvordan man gør madlavning nemmere og hurtigere.

To år senere, i 2000, kom efterfølgeren How to be a Domestic Goddess, hvor hun i stedet fokuserede på bagning. Samtidig fik hun sit første tv-program Nigella Bites – et afslappet madlavningsprogram, som hurtigt nåede millioner af seere.

https://imgix.femina.dk/2024-09-24/20240901-220110-6-4000x2689ma.jpg

Foto: Matt Alexander Media Assignments/PA Images/Ritzau Scanpix

Nigella Lawson fortsatte med at udgive kogebøger, der blev nogle af de bedst sælgende i verden, og hendes forskellige tv-programmer blev også en succes verden over.

I dag er Nigella Lawsons storhedstid forbi, og vi har ikke set noget til hende i rampelyset i mange år. Men det betyder ikke, at hun har lagt madlavningskarrieren på hylden. Så sent som i 2022 var hun med som dommer i madlavningsprogrammet My Kitchen Rules i Australien, et land hvor hun gennem årene ofte har medvirket som ekspert i programmer som Masterchef. Hun udgav også en ny kogebog så sent som i 2020.

Den nu 64-årige kok og tv-profil har også en Instagram-konto med over tre millioner følgere, hvor hun for det meste deler sine madlavningsopskrifter – men også andre emner sniger sig ind.

For nylig vakte Nigella Lawson opmærksomhed, da hun delte sine bedste hårprodukter til at få sit karakteristiske smukke hår. Efterfølgende valgte Nigella dog at tilføje et mere realistisk billede af, hvordan hendes hår ser ud til hverdag – og hun blev rost for sin ærlighed.

De positive kommentarer begyndte hurtigt at strømme ind:

"ELSKER dette billede," skrev en person.

"Elsker, at du holder det ægte, Nigella," roste en anden.

"Efter jeg skrev om mit hår, hårprodukter og styling i går, har jeg været bekymret for, at jeg skal leve op til det, da jeg for det meste ikke gør noget som helst med mit hår og ser ret rodet ud. Så jeg tænkte, jeg ville balancere det med et billede af, hvordan mit hår normalt ser ud," skrev hun på Instagram.

Denne artikel blev første gang bragt af femina.se, som også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret og oversat version.

Læs mere om:

Læs også