Sundhed
18. oktober 2024

Træningsformen tager kun 20 minutter: "Så skal jeg bare lige duppe sveden af kinderne og jeg er klar til at arbejde"

Vandreture, frivillighed og udendørstræning er vigtige elementer i designer Dea Kudibals måde at være sund på.
Af: Line Marie Laursen
Dea_

Foto: Privat

Hvad er sundhed for dig?

– Det er at omgive mig med en masse dejlige mennesker. Gode vibes og god stemning. Og så elsker jeg at komme ud i naturen og bare gå. At gå er min passion. Jeg gør det både i min egen lokale skov, og jeg gør det på ture, f.eks. når jeg tager til Nepal og bestiger et bjerg – eller til Peru, som jeg besøgte her i 2024.

– Jeg vil gerne ud at opleve noget, jeg skal ud af min comfort zone. Jeg vandrer på bjerge rundt om i verden via "Climb for Charity" i min rolle som ambassadør for Legeheltene, der gør et stort arbejde for syge børn på børneafdelingerne på de danske hospitaler. Det er genialt. Det gør noget godt for hele systemet at gå … for nervesystemet, åndedræt og tanker.

– Jeg har et lyst sind af natur, men jeg er ved at komme i overgangsalderen, og jeg kan mærke, at det hjælper på min positive indstilling til livet, at jeg bevæger mig.

Hvad motiverer dig ellers til at være sund?

– Jeg keder mig hurtigt ved almindelig træning, så det skal være sjovt. Derfor laver jeg alt muligt forskelligt. Jeg træner bl.a. udendørs med træningseksperten Frida Hallqvist fra Body by Frida, men jeg har også en personlig træner i Skodsborg Spa og Fitness, hvor jeg laver styrketræning med tunge vægte for at bevare muskelmassen.

Kort om Dea Kudibal

Designer Dea Kudibal, 49, elsker at gå. Om det er op til toppen af et bjerg i Nepal eller blot i den lokale skov er mindre vigtigt.

– Og så er jeg begyndt at spille tennis igen. Jeg spillede meget som barn, men havde ikke spillet i 35 år, da jeg tog den første lektion for nylig. Bagefter ringede jeg til min far, og sagde tusind tak for, at de fik mig til tennis, da jeg var lille, for hele grundlaget for at kunne spille godt var der stadigvæk. Det var slet ikke svært at komme ind i det igen – og det er så sjovt.

Er der en ny sundhedstendens, du er hoppet med på?

– Jeg går fast til EMS. Det står for Elektronisk Muskel Stimulering – og du træner i en specialdesignet dragt med elektroder, der sender impulser fra en maskine til musklerne og får dem til at trække sig sammen undervejs.

– Det tager kun 20 minutter, men er super effektivt. Bagefter skal jeg bare lige duppe sveden af kinderne og tage mit eget tøj på, og så er jeg klar til arbejdet på kontoret igen.

Hvordan spiser du?

– Desværre er jeg superkræsen, men jeg spiser kød, og jeg spiser grøntsager – og så elsker jeg søde sager, kager og chokolade. Jeg spiser slet ikke lam, fisk og skaldyr, rå æg og den slags.

– Min kræsenhed har meget at gøre med det visuelle udtryk. Hvis det ikke er præsenteret pænt på tallerken eller ser indbydende ud, så mister jeg appetitten fuldstændig, og kan slet ikke spise noget. Min mor sagde altid, at man spiser med øjnene, og sådan har jeg det virkelig.

Kaffe eller te?

– Nej tak, jeg drikker aldrig noget varmt, jo koldere, jo bedre. Min store afhængighed er danskvand. Det drikker jeg til gengæld fra morgen til aften.

Hvad er dit yndlingstræningsoutfit?

– Jeg er nået til et sted i livet, hvor tøj skal være rart at have på. Jeg gider ikke have noget, der strammer eller er ubehageligt. Sådan tænker jeg også, når jeg laver mine egne kollektioner. Det skal se lækkert ud, men det skal godt nok også være lækkert at have på. Derfor træner jeg altid i sorte tights fra Mare, der er stramme, men bløde og dejlige.

Læs også