Sundhed
7. oktober 2024

"Ansigtsyoga har på mange måder været livsforandrende for mig og er en vane, jeg ikke slipper igen"

Susanne Marlou Dyhr har tidligere forbundet sundhed med forventninger. I dag forbinder hun det blandt andet med ro, familie og en særlig form for yoga.
Af: Line Marie Laursen
privat_

Foto: Privat

Hvad er sundhed for dig?

– Glæde, ro og balance. Jeg har tidligere løbet meget og presset mig selv for hårdt i forsøget på at leve op til de forventninger, jeg følte, der var. I 30’erne var jeg enormt styret udefra og havde et stort behov for at præstere. I dag mærker jeg efter indefra, hvad der er rigtigt for mig, og hvad jeg ønsker. Jeg skal ikke bevise noget.

– For mig føles det rigtigt at bevæge mig, lave ansigtsyoga, spise varieret, meditere, bruge tid med min familie og veninder og arbejde med noget, der bidrager. Jeg vælger ud fra, hvad der giver mig glæde, og ikke, hvad jeg burde.

Kort om Susanne Malou Dyhr

Sundhed handler i høj grad om glæde og taknemmelighed for stifter af ansigtsyogaonline.com, Susanne Marlou Dyhr, 46. Hun kan se på sit ansigt, hvis der er noget, der trænger til at blive justeret.

Hvad får dig til at gøre noget sundt/hvad motiverer dig?

– At jeg har et klart mål. Det handler ofte om at passe på min krop, mit sind og min energi. Faste rammer støtter mig bedst, derfor har jeg også gode erfaringer i at deltage på holdforløb. Og så har jeg stadig den del af mig, der er motiveret af resultater. Det hjælper mig at notere mit udgangspunkt og den løbende status, så jeg kan se, at der sker noget.

Hvornår har du det allerbedst?

– Når jeg er sammen med mine to drenge og min kæreste. Familie er en af mine kerneværdier, og derfor er det også en del af min sundhed at prioritere tid, oplevelser og nærvær sammen med dem. Som selvstændig er det nemt at finde vigtige opgaver hele tiden, men jeg prioriterer at holde fri om aftenen og i weekenderne.

Hvilke tre ting starter du en god dag med?

– Ansigtsyoga, en gåtur eller træning og min taknemmelighedsdagbog. At starte dagen med at sætte fokus på de ting, jeg er taknemmelig for, gør en stor forskel for mit mindset. Det træner mig i at se de positive ting hele dagen, så disse tanker fylder mere end bekymringer. Nogle dage skriver jeg blot tre ting, mens jeg andre dage skriver en hel side.

– Det gør også en stor forskel for mig at få noget bevægelighed ind i kroppen allerede fra start, så der skabes noget flow i hele systemet.

Hvilken sundhedsting har du taget til dig?

– Ansigtsyoga har på mange måder været livsforandrende for mig og er en vane, jeg ikke slipper igen. Det er så nemt og kræver kun mine hænder. Da jeg startede med at lave ansigtsyoga, handlede det om det ydre. Men jeg opdagede hurtigt, hvordan træningen også løfter mit humør, giver mig ro og skaber en bedre kontakt til mine behov.

– Det er utroligt selvkærligt at røre ved sit ansigt, og lære at kigge på sig selv i spejlet. Nu kender jeg mit ansigt og kan f.eks. straks se, hvis jeg er presset og skal skrue ned for tempoet.

Hvordan får du dig selv ud af et mørkt hul?

– Jeg går altid en lang tur i naturen uden noget i ørene. I stedet går jeg blot og observerer den smukke natur, træerne og jorden under mig. Skridt for skridt løsner tungheden og de sorte tanker. Og mit humør vender altid på sådan en tur.

Hvor meget tid bruger du på din mobil?

– Jeg bruger nærmest det, der svarer til en arbejdsdag, men den er også mit primære arbejdsredskab. Selv om det lyder af meget, så har jeg det egentligt okay med det.

– For mig er det langt lettere at kommunikere fra den. Og så er den en kæmpe hjælp i mit arbejde og privatliv, hvor jeg bruger den til at støtte min hverdag på alle mulige måder. Det er jo f.eks. også den, jeg bruger, når jeg mediterer.

Denne artikel blev første gang udgivet i SØNDAG uge 36. Dette er en redigeret version.

Læs også