Mode
26. september 2024

10 legendariske outfits, vi altid vil huske Monica fra 'Venner' for

Kan man gå så langt som at sige, at Monica er den bedst klædte af alle vennerne?
Af: Rose Maria Behavý
friends venner

Foto: Ho/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er ofte Rachel Green, der bliver hyldet for sin stil i den evigt-aktuelle serie, ’Venner’, men Monica Gellers smag er absolut også værd at skele til. Nogle vil endda gå så langt som at sige, at Monica-karakteren ligefrem er bedre klædt en Rachel.

Hvor Rachel, der er besat af mode og trends var mere eksperimenterende og legesyg i sin stil, så er Monica den mere klassiske, hvilket i høj grad afspejler deres personligheder.

Monica er ’moderfiguren’ i vennegruppen, og det reflekteres i hendes mere modne stil, der gennem seriens 10 sæsoner byder på klassiske kombinationer som jeans og skjorte, cardigans, A-nederdele og enkle, korte kjoler. Outfits, elementer og kombinationer, der er lige så aktuelle i dag, som de var for 25 år siden, da ´Friends’ rullede over skærmen for første gang.

Monicas stil er indbegrebet af den karakteristiske minimalisme, der var en blandt mange stilistiske bølger, der kendetegnede 1990’erne. Hendes foretrukne farveskala er sort, hvid, grå, marineblå og brun – og en forkærlighed for kraftige røde indslag. Rachels signaturfarve er – ud over den samme basispallette som Monica – grøn. Måske et nik til hendes efternavn, Green. Men hvor Rachel kan finde på at sætte flere farver eller mønstre sammen, holder Monica sig ofte til monokromatiske sammensætninger, hvilket afspejler hendes behov for total torden.

Hendes relativt enkle stil, som til mestendels består af tidløse basis-elementer, er nem at kopiere.

Lad dig inspirere af 10 af hendes bedste looks nedenfor.

1. Klassisk skjorte og jeans

2. Habitbukser og cropped cardigan

3. Oversized læderjakke og beret

4. Vest og habitbukser

5. A-nederdel og rullekrave

6. Jeans og cardigan

7. Minikjole

8. Elegant festkjole

9. Minikjole og sorte strømpebukser

10. Mininederdel og cropped cardigan

Læs mere om:

Læs også