Underholdning
8. oktober 2024

Her er de spøjse kælenavne, Kong Charles og Dronning Camilla bliver kaldt af deres børnebørn

Det er så langt fra bedstemor og bedstefar, som noget kan være.
Af: Rose Maria Behavý
kong charles dronning camilla

Foto: Photograph By Millie Pilkington 2024/Reuters/Ritzau Scanpix

Kært barn har mange navne. Og sådan er det også i den britiske kongefamilie, hvor det ikke kun er børnene, der får kælenavne.

Sarah Fergusson, som var gift med Prins Andrew fra 1986 til 1996 går konsekvent under navnet Fergie, Meghan og Harrys datter er hedder Lillibeth efter den tidligere Dronning Elizabeths kælenavn og Prins Harry hedder, hvis man kigger i hans dåbsattest, slet ikke Harry, men Henry Charles.

Derfor kan det knap komme som nogen stor overraskelse, at kongeparret ikke kan nøjes med et simpelt ’bedstemor’ og ’bedstefar’ fra deres børnebørn.

Kong Charles og Dronning Camilla bliver nemlig ifølge dronningens søn, Tom Parker-Bowles, kaldt Uppa og Gaga. Det er både Tom Parker-Bowles børn, der har de sjove kælenavne til deres bedsteforældre, og Dronning Camillas datter, Laura, der også har to børn, kalder også kongen og dronningen de spøjse kælenavne.

Gaga, er for oplysningens skyld Camilla, hvor Uppa tilfalder Charles.

I interviewet, som Tom Parker-Bowles har foretaget med People siger han: ”De (børnebørnene) elsker kongen fordi han er sådan en god og venlig mand. Han er også en vidunderlig papbedstefar (…) Fra en tidlig alder har han læst historier for dem, han har været tilstede og givet dem svingeture.”

Læs mere om:

Læs også